Generator Fluo: Šansa za čačanske studente da osvoje kartu za Pariz

Societe Generale banka pokrenula je sa mnogobrojnim partnerima veliki nagradni konkurs Generator Fluo, namenjen studentima od 18 do 27 godina  svih univerziteta i fakulteta u Srbiji koji žele da prijave svoju inovativnu, izvodljivu i održivu preduzetničku ideju. Rok za prijavu je 9. april.

Marijana Petrović

Ispred  Societe General banke Marijana Petrović istakla je da banka, koja postoji 40 godina u Srbiji, podržava inovacije preduzetnika.

“Prošle godine smo aktivirali jednu generator platformu koja je podrška inovativnim preduzetničkim idejama. U skladu sa uspehom koji smo imali, promocijom preduzetničkih ideja u Srbiji, ove godine smo rešili da tu ideju proširimo na studente. Organizovali smo Generator Fluo koji se danas ovde u Čačku organizuje sa Fakultetom tehničkih nauka i Visokom školom tehničkih strukovnih studija. Studenti prijavljuju svoje inovativne preduzetničke ideje, a mi ih uz pomoć naših partnera nagrađujemo. Kompanija Generali Osiguranje Srbija obezbedila je za svakog člana pobedničkog tima i džeparac, polise putnog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja nagradnog putovanja i nezaboravan obilazak Pariza balonom. Francuski Institut u Srbiji će pobednicima prirediti i jedinstveno upoznavanje sa francuskom kulturom. Inovaciju koja osvoji najviše glasova publike nagradiće Comtrade paketom pametnih uređaja Tesla (TV, tableti i pametni telefoni)”, rekla je Petrović dodajući da je spisak partnera zaista veliki i slogan “Priključi se” dobija svoj puni smisao.

Student iz Pariza

Student iz Pariza koji je idejni tvorac Generator Fluo konkursa istakavši da je namera projekta da se uključe studenti koji imaju ideje i da je, kako kaže, namenjen da im pomogne da te ideje realizuju pozvao je sve studente da se priključe i da svojom kreativnom idejom osvoje kartu za Pariz.

Dr Ivana Krsmanović sa Visoke škole tehničkih strukovnih studija

Nakon isteka roka za prijavu stručni žiri će proceniti inovativnost, izvodljivost i održivost projekata i izabrati 40 najboljih inovacija koje će uz pomoć mentora razraditi biznis plan. U poslednji krug nagradnog konkursa plasiraće se 10 finalista čiji će projekti biti predstavljeni na sajtu www.generator.rs. Finalisti ulaze u trku za glavnu nagradu, nagrade partnera, a inovacija sa najviše glasova javnosti osvaja nagradu publike. Prezentacije finalnih ideja i proglašenje pobednika pred žirijem, medijima, preduzetnicima i investitorima biće organizovane 31. maja.

Dr Danijela Milošević sa Fakulteta tehničkih nauka pozdravila je sve prisutne u ime FTN i VŠTSS izrazivši svoje zadovoljstvo prisustvom studenata.

„Nadam se da će današnje izlaganje biti korisno za vas i da će uspeti da iz vas izmami neku inovativnu ideju i da promislite o njoj. Ja želim da danas, nakon ovog predavanja, kod vas osvane neka ideja o kojoj ćete razmišljati, da tokom školaovanja razmišljate da možete biti kreator sopstvene ideje i sopstvenog biznisa„, istakla je Milošević.

Dr Danijela Milošević sa Fakulteta tehničkih nauka

Ovo je prilika da se za  ideju sudenata nadaleko čuje! Svih 10 finalista biće promovisano video klipom na sajtu i oni ulaze u trku za glavnu nagradu, nagrade partnera, a inovacija sa najviše glasova javnosti osvaja nagradu publike. Ko će ići na inspirativno putovanje u Pariz saznaćemo nakon finala 31. maja kada će finalisti svoje ideje prezentovati pred žirijem, medijima, preduzetnicima i investitorima.

Od dobrog studenta do uspešnog preduzetnika Stefan Ćebić
Studenti Popović Đorđe koji se bavi grafičkim dizajnom i Stefan Ćebić koji ima svoju privatnu IT firmu

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.