Glumačka radionica Doma kulture izvodi predstavu za najmlađe i one malo starije

Čačak – Ukoliko želite da obradujete svoje mališane i ulеpšate im dan onda je to svakako prilika i da ih sutra, 01. februara, od 20 časova odvedete u Veliku salu Doma kulture.

Veče je rezervisano za prelepu predstavu “Knjiga o džungli” nastalu po motivima istoimenog romana Radjarda Kiplinga u izvođenju Glumačke radionice Doma kulture. U režiji Bratislava Jankovića egzotični oblici, zvuci i mirisi indijske džungle što prožimaju znalački ispričanu priču dobili su svoje mesto među svetlima i daskama čačanske scene.

Kroz improvizaciju i razna glumačka sredstva, dvanaest sjajnih čačanskih glumaca, prikazaće novo savremeno čitanje romana, postaviti ozbiljna pitanja o savremenom svetu i pokušati da odgovore zašto je čoveku bolje sa životinjama nego sa ljudima.

ONI SU: Pavle Lučić, Mina Čolović, Andrea Savić, Anja Ristanović, Aleksa Ivanović, Miloš Simić, Kristina Novaković, Maja Radulović, Dragiša Ćeriman, Andrea Perišić, Luka Jevtović i Jovana Jevremović.

Svaki susret sa umetničkim delima je nov i drugačiji, posebno kada su posredovana novim kontekstima, koji uvek donose i otkrivaju nove i drugačije perspektive. I zato su nam, iako smo upoznati sa sadržajem, likovima, često i sa „lektirnim“ i „enciklopedijskim“ crticama, uvijek izazovna i privlačna. Jedno od takvih dela je i Knjiga o džungli engleskog nobelovca Radjarda Kiplinga.

Knjiga o džungli labavo je strukturiran roman, odnosno zbirka priča o zbivanjima u životinjskom svijetu. Najpoznatije su priče koje povezuje lik dečaka Moglija. Njega, koga su othranili i odgajili vukovi, čeka niz životnih izazova čije su pouke univerzalne i svevremene, a koje Kipling naziva Zakonom džungle.

Iako je prvenstveno namenjena deci Knjiga o džungli u jednakoj meri može govoriti i odraslima.

Cene ulaznica: 400 i 200 dinara (organizovane posete).

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.