Gradonačelnik obišao preduzeće LITOPAPIR i radove na sanaciji ulica Nikole Tesle, Beogradske i Crvene armije

Čačak – Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović je, u okviru svog redovnog obilaska terena i privrednih subjekata u našem gradu, juče, 25. oktobra, posetio preduzeće LITOPAPIR, gde mu je prezentovano trenutno stanje u poslovanju, a zatim i radove na sanaciji ulica ulica Nikole Tesle, Beogradske i Crvene armije.

untitled

LITOPAPIR Čačak, kao grafičko preduzeće i preduzeće za proizvodnju svih vrsta ambalaže od papira, je osnovano na jučerašnji dan, 25. oktobra 1954. Godine 1991. se transformiše u akcionarsko društvo u mešovitoj svojini, a 2003. godine je potpuno privatizovano. Od 2007. godine, kada su izvršene dve dokapitalizacije javnom ponudom od strane švedske firme SWELANDIA PULP AND PAPER AB, LITOPAPIR postaje privredno društvo sa većinskim švedskim kapitalom. Proizvodi LITOPAPIRA se koriste u prehrambenoj, reklamnoj, građevinskoj, hemijskoj, vojnoj, poljoprivrednoj industriji a preko 60 odsto proizvoda se izvozi ne samo u zemlje regiona, već i na tržište EU.

U toku obilaska proizvodnih pogona, gradonačelniku je predstavljen proizvodni program ovog preduzeća, stanje opreme i proizvodni proces.

untitled

Gospodin Nenad Batalo, suvlasnik LITOPAPIRA i gospodin Branko Kovačević, generalni direktor, su upoznali gradonačelnika i sa budućim poslovnim planovima, naročito za proširenje proizvodnog programa, povećanje obima proizvodnje montažom nove proizvodne linije, što će uticati na povećanje broja zaposlenih, kojih trenutni ima oko tri stotine. Istakli su da plasman proizvoda ima, pre svega, izvozni karakter i to zbog izuzetno dobrog kvaliteta proizvoda koji su konkurentni na evropskom tržištu, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

untitled1Gradonačelnik je najavio da će u sledeću posetu LITOPAPIRU doći sa svojim saradnicima, kako bi nastavili razgovore o mogućoj pomoći lokalne samouprave u daljem razvoju ovog preduzeća a u cilju razvoja čačanske privrede.

Posle posete LITOPAPIRU, gradonačelnik je obišao radove na sanaciji ulica Nikole Tesle, Beogradske i Crvene armije, koje su oštećene, kao što je poznato, zbog povećanog obima saobraćaja u vreme izvođenja radova na rekonstrukciji mosta na Zapadnoj Moravi. Radovi na sanaciji se obavljaju planiranom dinamikom, a njihov završetak, uključujući i radove na sanaciji ulice Braće Kovačević, se očekuje do 15. novembra.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.