Gradska biblioteka nastavlja rad sa korisnicima

Čačak – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” obaveštava javnost da će od petka 8. maja 2020. godine nastaviti rad sa korisnicima. Radno vreme Biblioteke biće od 8.00 do18.00 časova radnim danima i od 9.00 do14.00 časova subotom.

Foto: PressLider

Nastavak rada sa korisnicima biće organizovan u skladu sa preporukama za zaštitu zdravlja zaposlenih i korisnika što podrazumeva: obavezno nošenje zaštitnih maski u objektu Biblioteke; obavezno nošenje zaštitnih rukavica za zaposlene koji rukuju sa bibliotečkom građom; izolovanje razdužene građe minimum 24 sata; pojačane mere higijene i čišćenja prostorija i radnog prostora; zabrana korišćenja sistema klimatizacije.

Korisnici će moći da fizički koriste prostorije ustanove na prizemlju i prvom spratu, poštujući mere zaštite zdravlja uz obavezno nošenje zaštitnih maski, održavanja distance u odnosu na druga lica i istovremenog boravka do tri korisnika u odeljenju. Čitaonice Biblioteke neće raditi zbog mera zaštite zdravlja.

Korisnici mogu u ovom periodu razdužiti građu koju imaju kod sebe, pozajmiti do tri naslova i produžiti članarinu. Putem telefona 032/340-960 i 032/342-755, kao i na email biblioteka@cacak-dis.rs može se proveriti raspoloživost određenih naslova i izvršiti rezervacija knjiga.

Građa koja se vraća u Biblioteku biće odlagana na namenskim pultovima i policama koje će biti postavljene pored Pozajmnog i Odeljenja za decu i mlade. Vraćena građa ostaje na taj način izolovana najmanje 24 časa pre njenog razduživanja, vraćanja u fond i ponovnog izdavanja.

Sva odeljenja nastaviće da pružaju usluge korisnicima putem telefona i elektronske pošte, kao i putem međubibliotečke razmene. Korisnici mogu da se konsultuju sa stručnim radnicima Biblioteke oko fonda, željenih naslova ili publikacija i da elektronskim putem dobiju skeniranu ili fotografisanu građu, odnosno putem međubibliotečke razmene.

Ogranci na selu naknadno će početi rad sa korisnicima, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.