Gradski štab Čačak: Redukovan javni prevoz, skraćeno radno vreme ugostiteljksih objekata

Gradski štab za vanredne situacije grada Čačka u skladu sa odlukom proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije doneo je više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID-19 na teritoriji grada :

1. GRADSKOJ UPRAVI ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI naloženo je sprovođenje mera za prekid rada svih predškolskih i obrazovnih ustanova na teritoriji Grada Čačka.

2. JAVNOM PREVOZNIKU izdata je naredba za smenjenje obima javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Čačka od utorka, 17. marta 2020. godine i njegovo stavljanje na subotnji režim vožnje, uz ukidanje svih noćnih linija.

3. CENTRU ZA SOCIJALNI RAD izdata je naredba za zatvaranje dnevnih centara i klubova za odrasle i starije.

4. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR Od ponedeljka, 16. marta 2020. godine naloženo je sprovođenje naredbe za skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova i ostalih ugostiteljskih objekata) od 8 do 20 časova. U ugostiteljskim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše pedeset lica.

5. POMOĆNIKU GRADONAČELNIKA ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI I DIREKTORU SPORTSKOG CENTRA MLADOST izdata je naredba za prekid rada svih sportskih objekata na teritoriji Grada Čačka i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija.

6. SVIM PRAVNIM LICIMA I PREDUZETNICIMA izdata je preporuka da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina.

7. NAČELNIKU ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE izdata je naredba da u cilju koordinacije i komunikacije sa građanima prilagodi rad pozivnog centra na brojeve telefona: 032/309-111 i 0800/112-032 radi pružanja informacija za pomoć građanima. Cilj osnivanja ovog centra je organizovanje pomoći najstarijim sugrađanima kao što je donošenje namirnica i lekova na kućnu adresu i organizovanje lekarske pomoći kao i angažovanje jedinica civilne zaštite opšte namene.

8. GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKI NADZOR izdata je naredba da u koordinaciji sa REPUBLIČKOM SANITARNOM INSPEKCIJOM vrši pojačan nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 osoba, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta.

9. CRVENOM KRSTU izdata je naredba da vrši distribuciju toplih obroka, lekova i ostalog na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika.

10. Da JP I USTANOVE čiji je osnivač Grad Čačak stave na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije sve potrebne resurse.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.