Igra je ono što ispunjava sve uzraste: Promotivna radionica udruženja „Klikeraši“ na Trgu ustanka u Čačku

Promotivna radionica STEAMlab programa udruženja „Klikeraši” održaće se u sredu, 11. septembra 2019. godine, na Trgu ustanka u Čačku.

Da li ste se zapitali šta deci i mladima nedostaje u obrazovanju? Šta im treba pružiti sada kako bi na pozitivan način uticali na njihovu budućnost? Čega oni sami žele da imaju znatno više u svom okruženju?

Igra je ono što ispunjava sve uzraste.

Da li se često pitate koliko deca znaju da se igraju? Kako deca i mladi organizuju svoj dan?

Ako želite da se probudi njihova prirodna radoznalost, razvija kritički način mišljenja, razvija kreativnost i inovativnost, uočava primena matematike u svim sferama života, onda se za vas, 11. septembra 2019. godine, na Trgu ustanka, ispred prostorija gde se do skoro nalazila Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, realizuje naučno-kreativna fešta kroz koju će se praviti igračke i igrati igre na naučnim osnovama.

Pogledajte, kroz mikroskop, ćelije organa, videćete da se sav život u loptama i krugovima slaže i razlaže. Svugde je krug, i svugde određuje i pobeđuje centrum…

Sve što je materija krug je, i sve što nije materija krug je. Bog je krug, magla je krug, život je krug, organizam je krug, društvo je krug…

Jer je svud carstvo istoga i jednakog udaljenja…, a čovek udara glavom o zid i razbija se o periferiju onog središta, kome je rob.

Isidora Sekulić
(Prozni radovi, KRUG)

Krug je figura savršena, i jedinstvena u svojoj jednostavnosti i beskonačnosti

Ranko Radović Savremena arhitektura

Zbog značaja za tehnološki razvoj i njegove simbolike, krug je izabran za temu koja će se izučavati u programu STEAMlab u Start Up centru Naučno-tehnološkog parka. Program su osmislili prosvetni radnici Snežana Tošović, Snježana Milutinović i Ivana Knežević, okupljene u udruženju „Klikeraši”. Budući i same roditelji i imajući bogato iskustvo u radu sa decom, uz poštovanje prava svakog deteta na autentičnost i posebna interesovanja, osmislile su program otvoren prema potrebama dece.

Program ima cilj da inicira ljubav prema nauci i učenju i da kod dece i mladih probudi želju da razvijaju svoje ideje i nađu inovativne odgovore na različita pitanja i probleme.

Upis za program je otvoren do 10. 10. 2019. godine, a realizacija počinje 1. oktobra, na Međunarodni dan inteligencije.

Tokom radionica, deca razvijaju, s jedne strane, različite veštine i stvaralačke sposobnosti, a s druge, osećaj za saradnju i timski rad. Sa ovakvim pristupom, solidarnost prilikom rešavanja problema i stvaranja, uz kritičko mišljenje i sposobnost analiziranja, posmatranje i prepoznavanje lepog, deca lako stiču sigurnost, neguju istrajnost, samopouzdanje i ličnu motivaciju.

„Pri obučavanju dece neophodno je težiti k tome da se kod njih postepeno sjedinjuje znanje sa umenjem. Izgleda da je od svih nauka jedino matematika sposobna da u potpunosti zadovolji ovaj zahtev.”
I. Kant

Podržimo razvoj naše dece na druženju 11. septembra 2019. godine, od 18 do 20 časova, ispred Start Up centra, na Trgu ustanka u Čačku.

PR tekst

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.