Izložba akvarela Duška Miloševića “Kule i gradine” u Čačku

Čačak – Izložba akvarela Duška Miloševića “Kule i gradine” biće otvorena u sredu, 7. februara, od 19 časova u Likovnom salonu čačanskog Doma kulture.

O izložbi

“To su, inače, vodoravni formati. Na njima je ono čime se, kao arhitekta, bavim otkako sam u arhitekturi, a možda i malo ranije. To je zidanje, opeka, kamen, prozori, vrata, kupole, bifore, trifore, jednom rečju GRAĐENJE.

U našoj zemlji ima dosta mesta i arheoloških lokaliteta sa ostacima građenja iz nekih davnih civilizacija. Ne znajući uvek tačno od koga je to ostalo, naš narod je sve to što je ličilo na neke zidine, građenje ili čak gradove, jednom rečju, mudro nazvao GRADINE.

Tako i ja gradim svoje imaginarne Gradine. Što sam stariji i sve više svedok i u sopstvenim arhitektonskim projektima, da je put od zamisli do realizacije nekog objekta neki put vrlo trnovit i sa neizvesnim rezultatom, sve se više slažem sa onima koji misle da je jedina prava arhitektura, upravo imaginarna arhitektura.

A što se tiče Kula, to su vertikalni formati, one su po onome šta i kako prikazuju, proistekle iz Gradina. Samim tim što se, sve ovde prikazane Kule, sastoje iz pet vertikalno naslaganih akvarel papira, one već čine neku vrstu građevina, pa eto, podsećaju baš i na kule.

One su poređane hronološki, onako kako su nastajale..“

  https://www.kcns.org.rs/

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.