JKP „Komunalac“: NEZNANJE ILI NEVASPITANJE?

Čačak – Prilikom redovnog vršenja usluge u prilici smo da u posudama za odlaganje smeća zateknemo neadekvatno odložen otpad životinjskog porekla, pa i leševe životinja, što je pre svega, štetno za okolinu, pa i zakonom zabranjeno.

Svi smo svesni da je otpad životinjskog porekla specifičan otpad i sigurno ga nećemo odložiti u svoju kantu za smeće, bar ne zbog nesnosnog mirisa koji se vrlo brzo formira, ali su nesavesni pojedinci itekako skloni se takvog otpada reše tako što će ga baciti drugome pod nos. Pitamo se da li je u pitanju neznanje ili nevaspitanje.

Koristimo priliku da naše sugrađane upoznamo i podesetimo na činjenicu da je zakonom zabranjeno i kažnjivo odlaganje otpada ovakve vrste u posude za odlaganje smeća i da se ovakva vrsta otpada odlaže po posebnoj proceduri za koju je ovlašćeno JKP “Komunalac” Čačak, preko svoje RJ “ZOO Higijena”, a na osnovu ODLUKE O USKLAĐIVANJU OSNIVAČKOG AKTA JKP “KOMUNALAC” ČAČAK SA ZAKONOM O JAVNIM PREDUZEĆIMA, što je odluka grada Čačka:

“…Neškodljivo uklanjanje leševa sa javnih površina i objekata za uzgoj, držanje ili promet životinja, transport ili organizovanje transporta leševa životinja sa javnih površina i objekata za uzgoj do objekta za sakupljanje, preradu ili uništavanje otpada životinjskog porekla na način koji ne predstavlja rizik po druge životinje, ljude i životnu sredinu….”

R.J. “Zoo Higijena”
Telefon:064/814 81 15
Email: zoohigijena@komunalac.co.rs

Odlaganje kabastog, vrtnog, građevinskog i sličnog otpada je takođe regulisano posebnom procedurom, odnosno kabasti otpad se ne treba ostavljati na lokacijama posuda za odlaganje smeća, već pozivom našoj nadležnoj službi ugovoriti preuzimanje ovakve vrste otpada. Svakog proleća naše preduzeće organizuje višemesečnu akciju “Prolećno spremanje” gde su naše u sluge za preuzimanje ovih vrsta otpada besplatne.

JKP „Komunalac“

Jedna misao o “JKP „Komunalac“: NEZNANJE ILI NEVASPITANJE?

  • 12. oktobra 2018. at 07:45
    Permalink

    Pitanje za JKP: Kada vasi radnici peru ulice smrkovima pa svo djubre sa ulice mlazevima vode nabace na trotoare i izlepe izloge, pa onda radnici po tim lokalima moraju da ciste trotoare, peru izloge, da li je i to „neznanje ili nevaspitanje“?

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.