JKP „Komunalac“ preduzeo mere u skladu sa instrukcijama kriznog štaba

Čačak – JKP „Komunalac“ je u skladu proglašenim vanrednim stanjem na teritoriji Republike Srbije i instrukcijama Gradskkog štaba za vanredne situacije Grada Čačka, preduzelo niz mera u cilju sprečavanja širenja virusa COVID –19.

Naš sugrađanin na pijaci, foto: JKP „Komunalac“

Zaposlenima u svim radnim jedinicama je podeljeno dezinfekciono sredstvo Antisepsol 1, “hirurške”-zaštitne rukavice, određeni broj zaštitnih maski je podeljen a u toku je nabavka do zadovoljavanja potrebnog broja, tako da će u toku dana sva zaštitna sredstva biti u funkciji.

Izdata su rešenja za rad na daljinu, za sve zaposlene koji u procesu rada mogu nesmetano da obavljaju svoj posao, sa posebnom pažnjom na zaposlene iz rizičnih kategorija, gde je omogućeno korišćenje godišnjih odmora, zarađenih i slobodnih dana.

Dokument sa merama zaštite, Zavoda za javno zdravlje Grada Čačka sa uputstvima i kontaktima je u analognom i digitalnom obliku podeljen zaposlenim radnicima.

Posebno su ugroženi radnici RJ “Pijaca”, RJ “Čistoća” i RJ “Javna higijna” koji rade na terenu, odnosno u kontaktu su sa posudama za odlaganje smeća, rade sa strankama i na šalterima za naplatu naših usluga, pa se u tom pravcu vrše korekcije u izvšavanju radnih zadataka a u cilju što manjeg kontakta sa strankama.

Šalteri za naplatu naših usluga nesmetano funkcionišu, prostorije se redovno dezinfikuju, blagajnice su na posebnim merama zaštite i dezinfekcije.

Gradske pijace su mesto gde je velika frekfencija ljudi, što je posebno rizično za širenje virusa. Primetan je manji broj posetilaca, odnosno kupaca, pojedini sugrađani se pojavljuju sa zaštitnim maskama. Zaposleni radnici na gradskim pijacama su upozoreni da vode računa o neposrednom kontaktu sa našim kupcima i prodavcima u smislu izbegavanja rukovanja, držanja preporučenog rastojanja i slično.

Zaposleni na pijaci su obišli sve naše starije prodavce i savetovali im da ne dolaze na prodajna mesta u narednom periodu.

Tezge na pijacama su na dovoljnom rastojanju i ne ugrožavaju nesmetani rad u ovim uslovima.

Stoji apel svim korisnicima usluga da što kraće borave u redovima na šalterima, a našim sugrađanima koji na bilo koji način imaju potrebu da nas kontaktiraju, to rade putem telefona, kontakt formi na našem sajtu i da bez preke potrebe ne dolaze prostorije našeg preduzeća, što je generalna preporuka o izbegavanju neposrednih kontakata.

Besplatan poziv sa fiksnog telefona
0800 300 032
KONTAKT ZA SVE MREŽE:
032 557 82 02
ELEKTRONSKA POŠTA:
direkcija@komunalac.co.rs

JKP „Komunalac“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.