JKP „Komunalac“ se suočava sa specifičnim uslovima i dinamikom rada

JKP Komunalac Čačak u uslovima vanrednog stanja se suočava sa specifičnim uslovima i dinamikom rada

Naše preduzeće, odnosno RJ „Čistoća“ u normalnim okolnostima radi 365 dana u godini, odnosno raspored rada se odnosi na svaki dan u godini, bez obzira na vikende, praznike i slično.

Kako aktuelna situacija podrazumeva zabranu kretanja, to se odrazilo i na dinamiku pražnjenja posuda za odlaganje smeća, pa naše kolege sve posude isprazne već subotom popodne.

Kao posledica zabrane kretanja preko vikenda javlja se znatno povećana količina otpada, prvog dana nakon isteka “policijskog sata”.

To su količine otpada, za preko 40% veće nego i normalnom okolnostima. Radi se o količinama od preko 170 tona otpada, koje je potrebno i deponovati na transfer stanicu, gde takođe postoji kapacitet i dinamika odvoženja prikupljenog smeća na regionalnu deponiju „Duboko“.

Naši sugrađani, kao rezultat ovakve situacije mogu primetiti prepune kontejnere prvog dana po vikendu, nakon isteka “policijskog sata”, a naša RJ „Čistoća“ se pojačnim kapacitetom trudi da što pre usluga bude izvršena, što podrazumeva ponedeljkom najmanje dve dodatne ekipe na terenu po smeni.

Kao ilustraciju dajemo podatak da smo samo danas u ponedeljak 27. aprila, do 14 časova tri puta praznili Ljubić kej, dva puta Aveniju, dakle nezapamćene količine otpada već treći vikend za redom.

Apelujemo na sugrađane da se potrude da na pravilan način odlažu svoje smeće, da izbegavaju bacanje smeća u već pun kontejner, da potraže prvi prazniji, da kartonsku ambalažu spakuju, odnosno presuju prilikom odlaganja, da se što je moguće više suzdrže od velikog spremanja domaćinstava, što za posledicu ima kabasti otpad, kao i da zamolimo za razumevanje i strpljenje, jer će sigurno sve posude, u toku dana biti ispražnjene.

Podsećamo sugrađane da, kao i uvek, samo zajedničkim naporima možemo grad održati čistim, što nam je svima u interesu.

JKP „Komunalac“

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *