Književno veče u znak sećanja na Milenka Pajića: Promocija knjige „Jednostavni događaji“

Književni program Doma kulture danas, 16. aprila, u Maloj sali ove kulturne ustanove od 19:30 časova organizuje promociju knjige „JEDNOSTAVNI DOGAĐAJI“ Milenka Pajića.

Kada bi ovdašnji fakulteti, instituti, akademije, umetnička udruženja i „uticajni ljudi“ znali za sve ono što je Milenko Pajić pisao, pokazivao i na šta je ukazivao svojim radovima, shvatili bi da su neke napredne ideje bile začete ovde kod nas, ali da je bilo neophodno da se to prvo dogodi tamo negde u svetu, pa da dođe ovde pod uticajem mode i trenda, kako bi sve, zatim, bilo poslato tamo u svet kao već otkriveno.

Milenko Pajić (Beograd, 1950 — Požega, 2015) bio je srpski pisac i likovni umetnik.

Zastupljen je u antologijama savremene srpske fantastične i postmoderne proze i poezije u prozi. Organizovao je deset samostalnih i više kolektivnih izložbi u jugoslovenskim i stranim galerijama. Povremene i stalne rubrike imao je u dnevnim novinama Danas i lokalnim listovima Čačanski glas, Vesti i dr.

Objavio je tridesetak knjiga kratkih priča, pripovedaka, novela, romana, dramskih tekstova, knjiga za decu i dela mešovitih žanrova.

Zastuplјen je u 12 antologija savremene srpske fantastične i postmoderne proze.

Izlagao je samostalno 12 puta, a grupno više puta u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je, između ostalog, Andrićeve i Nolitove nagrade, kao i nagrada “Milutin Uskoković” i “Laza Kostić”.

Prevođen je na makedonski, slovački, slovenački, italijanski, bugarski, ukrajinski i engleski jezik.

Bio je član Udruženja književnika Srbije, Udruženja likovnih umetnika Srbije (sekcija proširenih medija), Udruženja književnika Vojvodine, Srpskog književnog društva, Udruženja dramskih pisaca Srbije…

Živeo je u Požegi, a radio je u Domu kulture u Čačku kao urednik Dramskog programa i glavni urednik Revije za kulturu „Art 032“.

O autoru će govoriti njegov sin Uroš Pajić, književni kritičar Petar Arbutina  i književnik Dragan Jovanović Danilov.

Muzičke minijature izvodiće učenici Muzičke škole ‘’Dr Vojislav Vučković’’ iz Čačka.

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.