Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Korektivna gimnastika “Sokolana”: Vežbe po meri vašeg deteta- BESPLATNO

Čačak – Korektivna gimnastika “Sokolana” ima za cilj da decu trajno podstiče da fizička aktivnost i igra, postanu deo njihovog svakodnevnog života.


Popularnost korektivne gimnastike stalno raste najviše zahvaljujući rezultatima koji se njom postižu. Najvažnija stvar u korektivnoj gimnastici je rana detekcija telesnih deformiteta posebno u periodu od 4-12 godine (ravna stopala, deformiteti kičmenog stuba, kifoza, lordoza, skolioza, ispupčene i udubljene grudi, “X” I “O” noge…).


Deca treba da imaju stvorenu osnovu za dobro zdravlje, pravilan rast i razvoj, korisne navike, veštine, dobre radne sposobnosti. Za njihovo radosno i zdravo odrastanje potrebna je igra. Dečija igra je samoaktivnost deteta i njegova najveća moguća sloboda, potreba, radoznalost i radost, ona je prvo njegovo stvaralaštvo.

Profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Tutunović

“Problemi kičmenog stuba i donjih ekstremiteta, nažalost, sve su prisutniji. Uzroci nastanka su mnogi, ali za nas, koji radimo sa decom, bitni su oni uzroci na koje možemo uticati i omogućiti detetu pravilan razvoj i zdravlje uopšte. Program našeg korektivnog centra gimnastike „Sokolana“ pruža jedinstven individualni pristup radu i individualni program vežbi za svakog našeg polaznika. Pre svega cilj jeste da se kod dece stvori navika svakodnevnog vežbanja i fizičke aktivnosti kako bi smanjili broj dece sa lošim držanjem tela. Kroz individualni i grupni rad ojačati mišićnu muskulaturu i korigovati već prisutne defermitete” rekao je za PressLider profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Tutunović dodajući da im je prioritet rad sa decom uzrasta od 4 do 12 godina.

PROGRAM SE ZASNIVA NA:
-bazičnim sportovima (gimnastika, atletika, plivanje),
-sportskim igrama i njihovim elementima (košarka, fudbal, rukomet, odbojka…),
-elementarnim igrama (štafetne igre, igre sa rekvizitima, imaginarne igre, igre u vodi),
-prevenciji i korekciji telesnih deformiteta,
-praćenju biološkog rasta i razvoja dece (testiranja motoričkih sposobnosti),
-razvoju motoričkih sposobnosti,
-poligonima spretnosti,
-pripremi za aktivno bavljenje sportom,
-druženju


Upis i članarina su BESPLATNI!

Sve informacije možete dobiti na broj 064/27 20 999 ili doći lično u sportsku salu Sokolana svakog radnog dana od 19 do 20 časova.

PressLider / Marina T.

Foto: Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.