Lepota ćirilice na foto-konkursu

Bajina Bašta. – Varoš kraj Drine, gde se u proleće ustalila “Ćirilična baština“ posvećena ćirilici, sprema se za treće izdanje te manifestacije. Održava se u Bajinoj Bašti od 21. do 24. maja, sa nizom sadržaja, od kojih je prvi već zaživeo.

Kaligrafsko pisanje na prošlogodišnjoj Ćiriličnoj baštini, foto: S. Jovičić

Reč je o foto-konkursu “Ćirilica uvek sa mnom“, otvorenom za sve ljubitelje fotografije i poklonike ovog pisma. Po rečima Siniše Spasojevića, predsednika Organizacionog odbora “Ćirilične baštine“, cilj raspisanog konkursa je da se naprave fotografije kojima se na kreativan i zanimljiv način promoviše ćirilica, potreba za njenim stalnim korišćenjem i lepota našeg jezika.

– Pozivamo zainteresovane da puste mašti na volju, koriste ćirilicu i šalju nam lepe fotografije. Autore onih najboljih, koje će biti štampane i predstavljene tokom trajanja treće “Ćirilične baštine“, očekuju diplome i poklon paketi manifestacije – najavljuje Spasojević za “Politiku“, kojoj je ovde maja 2020. uručena tada ustanovljena “Ćirilična darovnica“. Naš list je prvi dobitnik ove nagrade, i to “za izuzetan doprinos i naročite zasluge u očuvanju i promociji ćirilice i negovanju srpskog jezika i pisma“.

Javni čas kaligrafije na prošlogodišnjoj Ćiriličnoj baštini, foto: S. Jovičić

Na foto-konkurs “Ćirilica uvek sa mnom“ autorske fotografije sa prijavom potrebno je poslati do 12. maja na e-adresu cirilicnabastina@gmail.com (sa naznakom za foto-konkurs). Jedan autor može dostaviti najviše tri originalna fotosa, u digitalnoj formi (JPEG formatu), visokog kvaliteta. Izbor najboljih obavlja se ocenama stručnog žirija, kao i javnim glasanjem o svim pristiglim radovima na fejsbuk stranici “Ćirilične baštine“ (jedno sviđanje, jedan glas) do 19.maja.

(objavila “Politika“ autor Branko Pejović)

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *