Likovi znamenitih Užičana

Užice – Pažnju Užičana privlače krupni likovi znamenitih žitelja ovog grada, oslikani ovih dana umećem dvoje mladih umetnika na zidu parkirališta gde se nekad nalazila glavna gradska pošta srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

Foto: S. Jovičić
Foto: S. Jovičić

Autori tog murala su Sanja Cvetić i Boban Lazić, koji su ovde predstavili likove filologa Lјubomira Stojanovića, prve novinarke i moderne plesačice u nas Marije Mage Magazinović, oskarovca Stiva Tešića, prvog srpskog romanopisca Milutina Uskokovića, industrijalca zaslužnog za prvu hidrocentralu Mališu Atanackovića i neprevaziđenog fudbalskog driblera Srboljuba Stamenkovića, piše Politika.

Sanja Cvetić, koja je slikarstvo diplomirala na FLU, kaže da im je prva ideja bila da rade likove poznatih glumaca, ali je prihvaćen stav drugih građana da ipak oslikaju zaslužne Užičane.

– S ciljem da ti znameniti Užičani, koji su u ovo vreme malo pali u zaborav, ipak ne budu sasvim zaboravljeni. Mesec dana smo ovo radili, volonterski i bez naknade, sponzori su nam dali boje i skele, a građani nas stalno podržavali – priča Sanja, dok Boban Lazić dodaje da su ovo slikali i noću i po kiši, utrošivši oko 150 kilograma boje.

PressLider

Autor: Branko Pejović

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.