LJUBAV U 21. VEKU – STRAST PLUS PRIJATELJSTVO: Gost večeri Sanja Domazet

Čačak – Kulturno-obrazovni program Doma kulture u utorak, 11. decembra, u maloj sali u 19:30 časova organizuje predavanje pod nazivom „LJUBAV U 21. VEKU – STRAST PLUS PRIJATELJSTVO“ i predstavljanje knjige „Ljubav nije dovoljna“.

Gost predavač je autor knjige Sanja Domazet profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i urednica Službenog glasnika Gordana Milosavljević Stojanović.

Da li je moguć drugarski odnos muškaraca i žena? Ima onih koji imaju druga, a nemaju partnera. U pitanju je zamena za pravi partnerski odnos, od kog strahujemo.

Muško-ženska prijateljstva, stvarnost ili mit? Da li smo u stanju da sa osobom suprotnog pola ostvarimo blizak odnos, a da s vremenom ne poželimo da on ne preraste u nešto više?

Često slušamo da je više ljubavi u jednoj knjizi nego u jednom velikom gradu. Ovo je ta knjiga. Ona dokazuje da se ljubavi nikada ne završavaju, da za ljubav nema pomoći osim voleti više, kao i da strastvenost uvek čini čoveka moćnim. Jer „nebo naoružava ljubavlju one koje ne želi videti poražene…“ Od Moskve i Beograda do japanskih šuma smrti i zabačenih kineskih provincija, od velikih, sjajnih prestonica do koncentracionih logora, ljubavi u ovoj knjizi ne prestaje da kuca srce.

Sanja Domazet dokazuje da živeti u ljubavi znači biti potrešen, dotaknut, „od užasa i radosti, od pouzdanosti i straha, od patnje i divote“.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.