MAGIČNA MAGA

O predstavi, „Moj život“ po motivima autobiografije Marije Mage Magazinović.

Režija, koreografija, gluma, Marta Mikić.

Piše: Dušan Darijević

Ko bi rekao da u ovo tužno vreme, kad je umetnost i celokupan društveni život ozbiljno ranjen postojećim okolnostima i Corona virusum, moguće doživeti toliko radosti životne i uživanja u igri, koju nam je sa scene Doma kulture darovala mlada dvadeset trogodošnja glumica, Marta Mikić, svojom diplomskom predstavom „Moj život“. Predstava na slikovit način prikazuje život i sudbinu jedne čudesne žene sa ovih prostora – Mage Magazinović.

Sasvim je logično da Marta, koja je završila osnovnu i srednju baletsku školu, a onda upisala glumu, bila fascinirana životopisom žene koja je donela na ove naše prostore savremeni ples, dah moderne baletske igre, ali i duh novih ideja, borbe za ženska prava,kao obrazovana humanistkinja i pravnica. Život dug osamdeset leta, puno uspona i padova, bio je inspiracija za Martu, mladu Čačanku. Ona prosto pleni plesom, pokretom, govorom, kojim je uspela da oživi uspomenu na nesvakidašnju i hrabru ženu koja je umela i znala da se bori za sebe i druge. Gestikulacija, mimika, pokret, precizan mizanscen, pravilan govor, dobra dikcija, puno emocija u izrazu, sve savršeno uverljivo, suptilno kreirajući svaku scenu, to je Marta Mikić – naše dete, prepoznatljivo lice sa čačanskih ulica, bioskopa, galerije, pozorišta. Puno energije radosti i zaslužen aplauz koji je dugo trajao.

Marti želimo svu sreću u daljem radu i da svoju Magu još dugo igra, baš onako kakva je i ona bila, jako i snažno sa puno emocija, ne plašeći se da pokaže i svoju ranjivost.

Nadamo se da će ova predstava biti igrana i na sceni Gradskog pozorišta u Čačku, gde joj je po stilu i izrazu mesto.

Press Lider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *