Mala školica velikog srca dobija novi izgled

Čačak – Kancelarija za mlade, sutra, 17. novembra od 10 časova, počinje sa akcijom renoviranja O.Š. „Ratko Mitrović“ u Ovčar Banji.

Foto:osratkomitrovic.edu.rs
Foto:osratkomitrovic.edu.rs

U okviru projekta koji finansira Ministarstvo sporta i omladine uradiće se zamena stolarije, gletovanje zidova i krečenje škole uz pomoć majstora, učenika škole i lokalnog stanovništva.

Kako je akcija volonterskog tipa, puno je zainteresvanih koji žele da pomognu kako bi škola dobila novi izgled, saopšteno je iz Kancelarije za mlade

Inače, Osnovna škola u Ovčar Banji počela je sa radom 1945/46.godine  i bila je smeštena u tadašnjem „Učeničkom domu“. To je ujedno bila i škola za izučavanje zanata jer je Ovčar Banja tada bila zasebna opština. Zaslugom inžinjera Radojice Radovanović napravljena je nova škola.

Nova škola, OŠ „Ratko Mitrović“ Čačak počela je sa radom 28.12.1969. godine kojoj pripada i škola u Ovčar Banji kao njeno izdvojeno odeljenje.

Škola u Ovčar Banji godinama je bila domaćin brojnim manifestacijama kao što su „Letnji dani kulture“, „Likovna kolonija“, Planinarsko-smučarskim društvima kao i brojnim promocijama knjiga.

Pomaganje nije samo obaveza već doživljaj i dar svakog dobrog čoveka u svakoj prilici, jer kada pomažemo drugima, u nama se budi osećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.