Mališani u vrtiću “Mali kapetan” zasadili sadnicu jabuke

Čačak – Danas su mališani vrtića „Mali kapetan“ sa svojim vaspitačima na simboličan način počeli sa realizacijom projekta „Zelena jabuka“.

Direktorka predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ Suzana Simeunović, foto: PressLider

„Mi smo zajedno sa mnogim institucijma u gradu dogovorili saradnju tokom ove godine, a jedan od načina je da, uz pomoć Instituta za voćarstvo Čačak, danas posadimo sadnicu jabuke. Kroz ovu akciju, uz posebnu edukaciju, pokazaćemo deci kako se od početka rasta sadnice dođe do onoga što oni najviše vole da jedu, ploda jabuke“, rekla je direktorka predškolske ustanove „Moje detinjstvo“, Suzana Simeunović.

Prema njenim rečima svi objekti su uključeni u realizaciju ovog projekta i žele da daju svoj doprinos na nivou zajednice gde žive i rade.

„Svaki vrtić će osmisliti svoje aktivnosti i na taj način raditi dalju realizaciju. Mi smo ovde u „Malom kapetanu“ imali razna predavanja i aktivnosti, sa kojim se deca, možda, ne bi susrela“, izjavila je Simeunović.

Naučni saradnik u Institutu za voćarstvo Čačak, dr Žaklina Karaklajić Stajić, rekla je da Institut želi da pomogne u edukaciji mlađih populacija.

Dr Žaklina Karaklajić Stajić, foto: PressLider

„Želimo da učestvujemo u realizaciji projekta „Zelena jabuka“ doniranjem sadnica kako bi decu upoznali sa osnovnim elementima sadnje voćaka koje su izuzetno važne u ishrani i značajne konzumiranjem u svežem stanju“, kazala je Karaklajić Stajić.

Predškolci su uz pomoć svojih vaspitača, Cece i Danke, odigrali prolećno kolo kojim je svečano otvaren projekat „Zelena jabuka“ u ovom vrtiću.

Foto: PressLider

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.