Manastir Mileševa i prijepoljska sela najposećeniji

Prijepolje – Prijepoljski kraj je veoma pogodno područje za turističke posete. Ko nije čuo za vekovne lepote manastira Mileševa i Belog anđela,slapove reke Sopotnice, čari Kamene Gore sa Svetiborom starim četiri stoleća, kanjon reke Mileševke i srednjovekovni grad Mileševac, znamenitosti Prijepolja Sahat kulu, Ibrahim pašinu džamiju i čuveni muzej, rafting na Limu…

Manastir Mileševa

Turisti u ovaj kraj decenijama rado dolaze, s tim što je godina pandemije poremetila sve, pa i uobičajene turističke tokove. Ipak, u Turističkoj organizaciji Prijepolje nisu nezadovoljni ovosezonskom posetom: „Za proteklu turističku sezonu na teritoriji opštine Prijepolje, s obzirom na okolnosti izazvane epidemijom kovida 19, može se reći da je bila uspešna. Što se tiče posećenosti, primat je i ove godine imao manastir Mileševa.

Kamena Gora

Istina, broj posetilaca u odnosu na prethodnu godinu bio je manji iz dva razloga: što nije bilo đačkih eskurzija i što su tokom većeg dela sezone granice bile zatvorene, a najbrojniji posetioci u manastiru su tranzitni turisti koji idu prema Crnogorskom primorju“.

Jabuka

Međutim, naglašavaju u TO Prijepolje, ove godine su druge destinacije došle do izražaja i smeštajni kapaciteti u njima bili maksimalno popunjeni, pa se u seoskim turističkim domaćinstvima i domaćoj radinosti tražio krevet više.

Milošev Do

„Tu se pre svega misli na Kamenu Goru, Sopotnicu, Jabuku, Milošev Do. Netaknuta priroda, čist vazduh, domaća hrana bili su više nego dovoljni razlozi da porodice iz velikih gradova (Beograd, Novi Sad, Subotica) izolovanost i mir u vreme pandemije pronađu u nekom od prijepoljskih sela“.

Sopotnica

Tome se dodaje da je ovogodišnja rafting sezona bila izuzetno uspešna i može se meriti sa najuspešnijim u dugoj tradiciciji raftinga na Limu.

Rafting

PressLider

Foto: TO Prijepolje

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *