Meštani Pešterske visoravni u strahu od bujičnih potoka

Sjenica – Tek što su počeli da saniraju štete od poplava koje su ih zadesile pre dva dana, stanovnici Pešterske visoravni ponovo su se suočili sa bujičnim potocima koji su se, tokom jučerašnjeg dana,  aktivirali u nekoliko naselja. Poplavljeno je preko 100 domaćinstava, štale, ambari, naselja Bukreš, Petruška i ulica Luke Gobeljića.

Foto: PressLider
Sjenica pod vodom, Foto: PressLider

Zbog nabujale reke Grabovice u opasnosti je farma Kolašinac u kojoj se nalazi 17 hiljada pilića, dok je reka Vapa presekla je put do tamošnjeg sela. Mašine JK preduzeća, kao i svi nadležni organi za zaštitu od polava, rade na čišćenju reke Grabovice. Postavljeni su zaštitni bedemi kako bi se sprečio dalje prodiranje vode.

Ekipe na terenu, foto: PressLider
Ekipe na terenu, foto: PressLider

Meštani Sjenice danonoćno su pomagali, bilo da je u pitanju čovek ili životinja, pokazujući svoju hrabrost, kako oni najmlađi, tako i stariji, ne dozvoljavajući da elementarna nepogoda koja ih je zadesila, ugrozi nečiji život.

Neki od stanovnika, misle da je do ovakve situacije došlo zbog nemara i ljudskog faktora, tačnije da je trebalo proširiti i produbiti rečno korito, dok su neki mišljenja da i druge strukture snose odgovornost.

Ogromna šteta u domaćinstvu žitelja: Foto: PressLider
Ogromna šteta u domaćinstvu žitelja, foto: PressLider

Od svakoga, na kraju, možemo čuti isti odgovor: „Kako god i ko god da je kriv, od Božije sile se ne može pobeći“.

Stanje u Sjenici je normalizovano, reke su, za sada, pod kontrolom, a komisija koja radi na proceni štete je na terenu. Niska temperatura koja je tokom dana i večeri zahvatila ove predele dodatno otežava nastalu situaciju, a meštani su u strahu od, mogućeg, novog  talasa.

Ulica Luke Gobeljića, foto: PressLider
Ulica Luke Gobeljića, foto: PressLider

Inače, poslednje poplave koje su zadesile Sjenicu bile su u noći imeđu 6. i 7. novembra 2009.godine.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.