,,MOJA PRVA PLATA,,IZBOR KANDIDATA DO 30.NOVEMBRA

Национална служба за запошљавање обавештава послодавце из приватног и из јавног сектора, који учествују у програму „Моја прва плата“ да до 30. новембра 2021. године могу да реализују коначан избор пријављених кандидата.

Рок за повезивање и коначан избор кандидата, који предвиђа трећа фаза програма, а који је за послодавце из приватног сектора отпочео 1. новембра,  продужава се до краја месеца, до када траје и за послодавце из јавног сектора који га од 16. новембра, започињу.

У року од 15 дана од дана завршетка избора кандидата, биће формиране коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима, које ће бити доступне на сајтуwww.мојапрваплата.гов.рс.

У четвртој фази реализације програма, потписиваће се тројни уговор између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, док ће спровођење програма почети у року од 15 дана од дана формирања коначне листе послодаваца са изабраним кандидатима.

На основу Уредбе о програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, Национална служба за запошљавање је 20. августа ове године расписала Јавни позив који је доступан на сајту НСЗ (www.нсз.гов.рс) и сајту Моја прва плата (www.мојапрваплата.гов.рс).

Овим програмом младима без радног искуства се омогућава да обаве праксу на конкретним пословима код послодаваца,  стекну знања, вештине и компетенције за рад и тако повећају могућности за запошљавање. Планирано је укључивање до 10.000 младих до 30година, са средњим и високим образовањем, који су без радног искуства (или са радним искуством краћим од 6 месеци стеченим на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришу), а налазе се на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање.

Програм „Моја прва платаˮ се реализује без заснивања радног односа у трајању од 9 месеци, током којих НСЗ младима са средњим образовањем исплаћује месечну новчану накнаду од 22.000 динара, а младима са високим образовањем 26.000 динара. Поред тога, младима укљученим у овај програм, НСЗ уплаћује и допринос за случај повреде на раду и професионалне болести.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *