NA MAGNETNOJ REZONANCI U ČAČANSKOJ OPŠTOJ BOLNICI OBAVLJA SE DO ŠEST PREGLEDA DNEVNO

НА МАГНЕТНОЈ РЕЗОНАНЦИ У ЧАЧАЧНСКОЈ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ОБАВЉА СЕ ДО ШЕСТ ПРЕГЛЕДА ДНЕВНО

Најсавременији дијагностички апарат америчког произвођача „Dženeral elektric“ магнетна резонанца стигла је у чачанску Општу болницу у децембру прошле године и на њој се већ око месец дана раде прегледи пацијената. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је посетио Службу радиологије Опште болнице Чачка, где је разговарао са запосленима.

-Доктор Иван Гајовић специјалиста радиологије из Краљева је напустио приватну службу, где је радио дуги низ година, дошао у нашу болницу, у којој, са сјајном екипом техничара, ради између шест и седам процедура дневно. Како су рекли, 40 минута потребно је за једну интервенцију. На овом одељењу постоје три скенера, најновији модели ултразвучних апарата и лекари су задовољни са опремом. Како увек може боље, на састанку са директором Опште болнице др Дејаном Дабићем, договорили смо да из градског буџета издвојимо око пет милиона динара за опремање Службе радиологије са делом опреме, што у односу на овако велике апарате представља ситнице, али свакако значи да се све комплетира и потпуно занови – рекао је градоначелник Тодоровић. Он је истакао да је новац за набавку магнетне резонанце определила Влада РС, у износу од 175 милиона динара, а како је рекао, са планираних још пет милиона динара из градског буџета, за Службу радиологије у последњем поериоду опредељено је 180 милиона динара.

Специјалиста радиологије др Иван Гајовић потврдио је велику важност магнетне резонанце у дијагностици, истичући да овај апарат иако није свемогућ, веома је битан.

-Од старта смо почели са добрим програмом, радимо пуном паром, пацијенти су већ обавештени о начину заказивања и прегледима. Апарат покрива пацијенте оз свих домова здравља на територији Моравичког округа, а надамо се да ћемо бити доступни и пацијентима из других округа, у складу са слободним терминима. У што краћем временском периоду трудићемо се да се још лекара обучи за рад на магнетној резонанци, како бисмо имали примат у прегледима са овим апаратом и искористили га на најбољи могући начин. За сада нема листе чекања, а како магнетна резонанца не представља хитну дијагностику, надамо се да ће она увек бити на минимуму – рекао је др Гајовић, истичући да су, према његовим утисцима, и особље и опремљеност Службе радиологије Опште болнице у Чачку сјајни.

Директор ове здравствене установе др Дејан Дабић нагласио је да је синергијом државе, ресорног министарства, локалне самоуправе и РФЗО-а обезбеђен најсавременији дијагностички апарат за добробит свих пацијената.

-Ми смо једна од болница која је најбрже опремила и простор за магнетну резонацу и почела да обавља прегледе, тако да је код пацијената већ урађена дијагностика, а са добијањем магнетне резонанце заокружили смо дијагностичку процедуру у Општој болници Чачак. Пацијенти ће имати велику корист од скенера, магнетне резонанце и наравно ангио сале – рекао је др Дабић.

grb cacka3 - Copy233

ГРАД ЧАЧАК

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Телефон: 032/30-90-36

Факс:       032/30-90-44

e-mail: kabinet.gradonacelnika@cacak.org.rs

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *