Na visokoobrazovnim ustanovama u Čačku 185 slobodnih mesta za drugi krug

Čačak – Za drugi upisni krug na visokoobrazovnim ustanovama u Čačku ostalo je 185 slobodnih mesta, od 100 budžetskih i 85 samofinansirajućih.

Na Fakultetu tehničkih nauka ostalo je ukupno 26 mesta i to 2 budžetska na smeru Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo i 24 samofinansirajuća mesta od kojih 3 na Mehatronici, 11 na Preduzetničkom menadžmentu i 10 na Tehnici i informatici. Slobodnih mesta (ni budžetskih ni samofinansirajućih) za drugi upisni krug nema na smerovima Inženjerski menadžment i Informacione tehnologije. Prijavljivanje na konkurs biće održano 1. i 2. septembra, a polaganje prijemnog ispita 5. septembra.

Na Agronomskom fakultetu preostalo je 35 mesta na budžetu, odnosno 4 na smeru Opšta agronomija, 19 na Prehrambenoj tehnologiji i 12 na Zootehnici. Za upis na sve studijske programe polaže se prijemni ispit iz jednog od predmeta: biologija ili hemija, po slobodnom izboru kandidata. Prijavljivanje kandidata je 1. i 02. septembra od 8 do 14 časova, a prijemni ispit će biti održan 5. septembra u 10 časova.

Na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija ostalo je ukupno 124 mesta, od čega 63 budžetska i 61 samofinansirajuće.  Od studijskih programa na Elektrotehnici i računarstvu, na modulu Elektroenergetina ima 21 samofinansirajuće mesto, dok na modulu Elektronika i računarstvo preostalo je 13 budžetskih i 4 samofinsirajuća. Takođe, Mašinstvo i inženjerska informatika ima dva modula – Inženjerska informatika na kojoj je ostalo 16 mesta na budžetu i 25 samofinsirajućih, i Proizvodno mašinstvo sa 3 budžetska i 14 samofinansirajućih mesta. Na programu Grafička tehnika ima 5 slobodnih mesta na budžetu i 4 na samofinansiranju, dok na Proizvodnom menadžmentu je ostalo 26 budžetskih i 6 samofinansirajućih. Svi kandidati polažu prijemni iz testa znanja ili matematike po izboru. Prijava je  01. i 02. septembra  od 9 do 15 sati, a polaganje prijemnog ispita 05. septembra 12 časova.

Izvor: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *