Na VŠTSS u Čačku otvoren najsavremeniji računarski centar

Danas je svečano otvaren novi računarski centar Visoke škole theničkih strukovnih studija u Čačku koji je opremljen sa 20 novih računara i savremenim 3D štampačem.

Profesor mašinske grupe predmeta na VŠTSS dr Anđelija Mitrović istakla je da će novootvoreni računarski centar omogućiti studentima najbolje moguće uslove za rad.

Profesor dr Anđelija Mitrović

“Najsavremenija konfiguracija računara omogućava da studenti iz različitih oblasti informacionih tehnologija kroz vežbe stiču potrebna praktična znanja. Škola ima status zvaničnog autorizovanog Microsoft Learning Partnera. U skadu sa tim je i opremljen računarski centar koji ispunjava najsavremenije standarde za održavanje specijalizovanih obuka prema Microsoft-ovim obrazovnim programima”, rekla je Mitrović.

Prema njenim rečima računari su umreženi i sa drugom učionicom i povezani su sa akademskom mrežom.

“U računarskom centru omogućen je i brz izlaz na internet a preko servera se mogu distribuirati  zadaci za vežbu i vršiti nadgledanje rada svakog studenta. U okviru nastave iz predmeta Inženjerska grafika za kreiranje modela studenti koriste program SolidWorks, a za pravljenje modela 3D štampač. Treba napomenuti da je za opremanje Računarskog centra škola izdvojila sopstvena novčana sredstva u iznosu od 4 milona dinara”, naglasila je Mitrović.

Direktor Visoke škole tehničkih strukovnih studija prof dr Dragan Brajović rekao je da je VŠTSS u svom planu rada zacrtala da oprema laboratorije u cilju što boljeg obrazovanja svojih studenata.

“Ovo je jedna u nizu laboratorija otvorena u zadnjih  godinu ipo dana i uloženo je preko 20 miliona dinara. U jednom malom delu pomogao je Grad, studenti svojim radom, a najveći deo smo izdvojili iz sopstvenih sredstava. To je potvrda da imamo savesne profesore koji se odriču dela svoje zarade u cilju dobijanja što kvalitetnijih uslova za studente, jer to je naša budućnost, budućnost ove škole, a ubeđen sam i budućnost Grada“, istakao je direktor.

On je dodao da će investitori na strukovnim studijama prepoznati dobru bazu za dovođenje novih investicija i programa jer će strukovni inženjeri biti konkurenti na tržištu i, kako kaže, moćiće da odgovore zahtevima tih investitora.

“Svaka laboratorija ima dve namene, prva i osnovna je obrazovna, a druga komercijalna, ali ne u cilju sticanja bogatstva, već da naši studenti rade komercijalne stvari i ono što je prisutno na tržištu, što rade njihove kolege širom sveta a to i jeste cilj“, naglasio je direktor.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.