Naslednici Zorane Kojić nastavljaju putem ka uspehu na čelu sa Marijom Paunović

Čačak – Pre ne punih tri meseca KK „Nemanja“ je ostao bez svog vođe, trenera, prijatelja i roditelja, Zorane Kojić. Dokaz da ih je upravo ona uputila na pravi borbeni i istrajni duh, dokaz je i to što su njeni naslednici nastavili da vode ovaj klub i nisu dozvolili da prekinu nešto što su godinama zajedno sa Zoranom gradili.

Klub je zvanično preuzela Marija Paunović koja je nastavila tradiciju da žena bude na čelu kluba. Ona je inače nosilac crnog pojasa, takmičar ovog kluba koja već dugi niz godina u svoj klub donosi mnoge svetske, evropske i balkanske medalje.

Pored nje, treninge vodi i Branko Nikolić, tmomak koji je, kao i Marija, svoje prve korake u karateu napravio sa Zoranom.

Prvi veliki korak, od kada je Zorana nastradala, bio je proteklog vikenda na seminaru u Vrnjačkoj banji, koji je bio pod vođstvom braće Jorga. Seminar je okupio veliki broj instruktora, trenera, sudija i takmičara iz cele Srbije.

Seminar je bio i prilika da se Marija i Branko licenciraju za trenera i sudije, što su uspešno uradili.

U subotu je održana i svečana dodela nagrada najboljima za prethodnu takmičarsku godinu, gde su „Nemanjići“ osvojili čak pet pehara.

Posthumno je nagrađena Zorana Kojić i to sa dva pehara, kao nacionalni trener i kao najuspešnija veteranka, jer se, kao što je svima poznato, poslednjih godina Zoka vratila u takmičarske vode.

Kao najbolja veteranka do 60 godina, proglašena je Dragana Jakovljević, a njen uspeh ulazi u tradiciju.

Dragan Božić, najuspešniji stariji senior i ovog puta je bio ubedljivo najbolji i osvojio prvo mesto.

Kao najbolja mlađa seniorka nagrađena je Marija Paunović zauzevši drugo mesto.

Nagrađeni članovi „Nemanje“, sa tugom ističu da je jako teško bilo prisustvovati na takvom skupu, a ne videti svog trenera kraj sebe.

„Kada su prozivali Zoranino ime, nije bilo onoga ko nije pustio suzu u toj sali. Mislim da je to pokazatelj koliko je ona bila poštovana u svetu karatea i generalno kao čovek“, rekla je Dragana.

„Mi moramo nastaviti tamo gde je ona stala i sama je tako uradila kada je zadesila velika nesreća u životu“, naglasio je Dragan.

„Ova nagrada i zapravo sve nagrade donete iz banje su u čast naše Zoke. Izvlačila je maksimum iz nas uvek i mislim da to i dalje radi. Ne znamo odakle nam snaga da ponovo obučemo kimono, izađemo u salu i krenemo sa treningom, a da tu nije ona, tako da verujem da nam ona šalje svoju snagu gde god da je sada, sigurno je da je sa svojim Nemanjom“, zaključila je Marija.

Nemanjići nastavljaju dalje, već početkom marta idu na takmičenje, a kako svi zajedno kažu, svaki nastup, medalja i pomen kluba „Nemanja“ biće u čast Zorane i Nemanje.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.