„Nemanjići“ na Državnom prvenstvu osvojili 12 medalja i nagradu za najbolje uspehe u 2019. godini

Čačak – U nedelju je nakon veće takmičarske pauze, u Nišu, uz propisane mere, održano Državno prvenstvo u Fudokan karate koje je okupilo oko 200 takmičara iz svih delova Srbije.

Ekipa KK „Nemanja“

Na Državnom prvenstvu učešće uz osvajanje medalja imali su i karatisti čačanskog kluba „Nemanja“ koji su se našli i među nagrađenima koji su postigli najbolje rezultate u 2019. godini.

Na prvenstvu je održan seminar kome su prisustvovali treneri i sudije koji su tog dana bili licencirani, a među njima je bila i Marija Raičković, predsednik KK “Nemanja”.

Kao najbolja veteranka, peharom je nagrađena Dragana Jakovljević (1960), a kao najuspešniji veteran Dragan Božić (1968).

Da je želja za takmičenjem, tatamijem i druženjem bila jaka, dokazali su rezultati mladih i nešto starijih karatista Nemanje.

Nastupilo je 7 takmičara osvojivši 13 medalja:

*Dragana Jakovljević, duplo zlatna, u katama i borbama;

*Dragan Božić, zlato sportske borbe, srebro kumite i bronza kate;

*Milica Pećinarević, zlato kihon kumite, zlato u katama ekipno i srebro kate;

* Kaća Dimić, zlato u katama pojedinačno i zlato u katama ekipno;

*Ilija Tomljanović, srebro u katama pojedinačno;

*Pavle Tomljanović, srebro u katama pojedinačno;

* Sanja Dimić, zlato u katama ekipno.

Zlatni tim KK „Nemanja“

„Kada je atmosfera u klubu i na treninzima dobra i pozitivna, rezultati ne mogu izostati. Ispunjena  sam i srećna što smo na ovakvom takmičenju i sa ovako jakom konkurencijom izborili odlične plasmane. Posebno bih pohvalila najstarije takmičare koji su nagrađeni za uspehe u prošloj godinu, ali ništa manje i pohvala ostalim pulenima”, istakla je trener i predsednik KK „Nemanja“, Marija Raičković, koja je bila i sudija na ovom takmičenju.

Pavle Tomljanović

Marija se na svakom treningu, svakom takmičenju sa setom, ali u isto vreme i sa radošću, priseća i spominje svog trenera Zoranu Kojić, koja će, prema njenim rečima, zauvek biti njena zvezda vodilja.

„Moj trener Zorana, nakon osvojene medalje, volela je da mi kaže da sam njen ponos i ponos kluba. Tako i ja sada ističem da su moji takmičari moj ponos i razlog za sreću i motiv za dalji rad. Ostvaren trener ima samo jedan cilj, da svoje pulene pretvori u šampione i prave sportiste koji će da izrastu u čestite ljude, jer to je njegova snaga, jačina i pravi put, kojim, upravo sada, smatram da ja idem, a njihovi rezultati to i potvrđuju i ja sam im zahvalna na tome. Dokazala sam se kao takmičar, a sada je na meni da se dokažem kao trener, što se, već tri godine, vidi kroz rezultate mojih članova. Kroz njih i njihove rezultate i  ja nastavljam da napredujem. Jedni od drugih učimo, a svi zajedno smo učili od najbolje. Pravila je šampione od nas, kako na tatamiju, tako i u životu. Meni je najvažnije da su moji takmičari otišli srećni i vratili se zadovoljni i što je još jedno takmičenje prošlo u znaku i sećanju na Zoranu koju svojim uspesima činimo ponosnom. Zahvalnost na podršci i snazi koju nam uvek pružaju dugujem i svim našim roditeljima”, naglasila je Raičković.

Ove godine tradicionalni Memorijalni turnir „Nemanja i Zorana“ zbog novonastale situacije neće moći da se održi, jer je preporuka da se takmičenja održavaju bez publike.

“Smatram da  svi već znaju, da ovo nije običan takmičarski turnir, već turnir sa posebnim značajem za sve nas, a on bez publike, na neki način gubi smisao. Članovi kluba „Nemanja“ će svakako obeležiti ovaj datum na svoj način, a sledeće godine, nadamo se onako kako smo to i radili do sada“, rekla je Marija.

KK „Nemanja“ poziva sve zainteresovane da im se priključe u vežbanju, druženju i da osete kako pravu sportsku, tako i porodičnu atmosferu koja je zastupljena u klubu.

Sve informacije mogu se dobiti na broj 064/27 20 208 ili preko društvenih mreža Facebook i Instagram.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *