„NEMANJIĆI“ u svom STILU na startu sezone, 21 MEDALJA stigla u ČAČAK

 

Čačak – Nakon duže pauze zbog pandemije korona virusa koja je svetu sporta zadala dosta teškoća, članovi KK “Nemanja” polako, sigurnim koracima, ušli su u sezonu takmičenja koja je, tradicionalno, počela u Vrnjačkoj banji gde je 18. put održan Kraljevački šampionat u organizaciji KK „Reikon“ (Kraljevo) uz poštovanje epidemioloških mera. Takmičenje je okupilo oko 270 učesnika kojima nošenje maski nije predstavljalo problem da izađu na tatami i pokažu šta i koliko znaju.

 

Nemanjići su sa 18 takmičarara nastupili u svom stilu, veoma uspešno, donevši u svoj grad Čačak, čak 21 medalju.

Kao najstariji takmičar, peharom je nagrađena, Dragana Jakovljević (1960) kojoj je ovaj turnir od posebnog značaja jer je njeno prvo takmičarsko mesto gde je nastupila. Ona je pored nagrade, osvojila i zlatnu medalju u katama pojedinačno.

Dragana Jakovljević

Dragan Božić, ovog puta dupli zlatni veteran kluba, i to u katama i borbama pojedinačno;

Dimić Sanja (starija pionirka) osvojila je dve bronze, u katama pojedinačno i disciplini kihon kumite;

Dimić Kaća (starija pionirka) – srebro u katama pojedinačno i bronzu ukihon kumite-u;

Sestre Sanja i Kaća Dimić sa trenerom

Ivana Simović (juniorka) – zlatna medalja u katama pojedinačno;

Ilija Tomljanović (stariji pionir) – srebro u katma pojedinačno;

Savo Prlinčević (mlađi pionir) – zlatna medalja u katama pojedinačno;

Savo i Sara Prlinčević

Ilija Vasiljević, (mlađi pionir) – srebro u katama pojedinačno;

Sara Prlinčević (mlađi pionir) – bronzana medalja u katama pojedinačno;

Marija Zečević (mlađa pionirka) – bronza u katama pojedinačno.

Marija Zečević

Prvi put na takmičenju nastupili su:

Filip Radojević (pionir) – zlatna medalja u katama pojedinačno;

Anastasija Kaplarević (pionirka) – zlatna u katama pojedinačno;

Anastasija Kaplarević

Vukašin Savić (pionir) – srebro u katama pojedinačno;

Vukašin Savić i Filip Radojević

Jovan Kaplarević (stariji pionir) – bronza u katama pojedinačno i

Bogdan Kaplarević (mlađi pionir) – bronza u katama pojedinačno.

U ekipnom nastupu, kao miks tim, bronzanu medalju osvojili su Sanja i Kaća Dimić i Ilija Tomljanović, dok je 4. mesto zauzeo tim u čijem sastavu su bili Marija Zečević, Stefan Vasilijević i Ilija Vasiljević.

Dimić, Tomljanović, Simović, Bozić

Bez medalje, ali ništa manje vredni od ostalih takmičara, bili su Dunja Parezanović, Stefan Vasilijević I Mia Prlinčević.

„Sve pohvale za moje takmičare, koji su izrazili želju da se takmiče i koji su me, po ko zna koji put, učinili ponosnim trenerom. Posebno bih pohvalila takmičare koji su za kratko vreme savladali katu, otišli na takmičenje i osvojili medalje. Kao trener i kao prijatelj ih uvek savetujem, da se ne opterećuju medaljama, da je najvažnije da pokažu najbolje što znaju, da se druže, osete atmosferu takmičenja, a medalja ako dođe, onda super, ako ne, idemo dalje, nema odustajanja. Mislim da je taj duh sloge koji poseduju i koji je uvek prisutan među svima nama najveća nagrada“, ističe trener i predsednik kluba „Nemanja“, Marija Raičković.

Prema njenim rečima pred njima je puno takmičenja ako, trenutna situacija, dozvoli da budu realizovana.

„U kalendaru takmičenja je i Memorijalni turnir koji mi organizujemo, posvećeno Nemanji i Zorani. Pozitivna energija i volja su uvek prisutni, što je jako bitno. Karate nam je na prvom mestu, ali trudimo se da atmosferu u klubu održavamo u porodičnom duhu, kako nas je i Zorana učila i vodila.Moram da izrazim zahvalnost roditeljima koji su se organizovali da prevezu kako svoju, tako i ostalu decu iz kluba na takmičenje. Takođe i starijim članovima kojima nije bilo teško da budu uz drugare koji se takmiče i bodre ih. Neizmerno sam zahvalna svima u klubu na nesebičnoj i iskrenoj pomoći, jer mi je to jedan od pokazatelja da smo na dobrom i pravom putu, putu kojim smo povedeni trenerom Zoranom kojoj smo dali obećanje da ćemo na istom i ostati. Sigurna sam da je zbog toga ponosna na sve nas, kao što sam i ja ponosna na moje članove kluba“, naglašava Marija dodajući da je poziv, novim članovima, u karate klubu „Nemanja“ uvek otvoren.

Prema njenim rečim od februara su pokrenuli i karate sekciju u OŠ „Ratko Mitrović“ koja se, kako kaže, odlično razvija i gde ima puno talentovane dece.

„Smatram da smo klub koji ima dušu, a to se uvek oseti i ta energija, uvek, privuče prave ljude u naše redove“, sa ponosom ističe Marija.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *