Neodoljiva privlačnost dragačevskih sela

Kad se pomene Dragačevo, prve asocijacije su truba i neodoljiva privlačnost živopisnih sela gde se čuvaju običaji i tradicija. Ove godine pandemija korona virusa onemogućila je održavanje Sabora trubača u Guči, ali truba i sabor i dalje žive kao simboli celog kraja. A sela, i turizam u njima, doživela su zamah u ovoj nepovoljnoj godini.

Guča, foto Lidija Petrović

U Turističkoj organizaciji „Dragačevo“ navode da je ova sezona u dragačevskom kraju protekla u znaku ekspanzije seoskog turizma:

„Objekti koji su svoje kapacitete adaptirali za potrebe boravka na selu zabeležili su potpunu popunjenost u periodu od juna do oktobra. Gosti su dolazili ne samo sa namerom da borave na selu i osete draž seoskog života, već i da upoznaju brojne turističke atrakcije na ovom području“.

Među najpopularnijim i najposećenijim lokalitetima u Dragačevu našli su se Banjski potok i jezero u Vučkovici. Epidemiološka situacija uticala je da se turisti upute na još uvek neistražene destinacije i upoznaju mnogobrojne prirodne i antropogene vrednosti u okruženju.

„Jedna zaista lepa vest za ljubitelje biciklizma je što na ovom području odnedavno postoji biciklistička signalizacija, tako da naši gosti vrlo jednostavno mogu doći do željenih lokacija. Do kraja godine Turistička organizacija „Dragačevo“ završava i obeležavanje pešačke staze u Guči, tako da će gostima na raspolaganju biti i šetnje kroz netaknute prirodne predele, kao i nekoliko vidikovaca sa živopisnim pogledom“, najavljuju iz TO „Dragačevo“.

PressLider

Fotoarhiva TO Dragačevo

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *