Novi vizuelni identitet Tare

Planina Tara. – Navršilo se upravo 40 godina od osnivanja JP “Nacionalni park Tara“, čije službe posvećeno rade na zaštiti i unapređenju raznovrsne prirode te planine. U svom radu ne zaboravljaju ni promociju lepota Tare, koja je i ovog leta privukla desetine hiljada posetilaca.

Tara, paraglajding na Oslussi, foto Zoran Milutinović

Prepoznatljivi prizori njenih vidikovaca, stoletnih četinara, proplanaka, jezera, reka, kanjona sa fotografija iz dokumentacije “Nacionalnog parka Tara“ i drugih autora veoma su gledani na društvenim mrežama i praćeni u medijima. Zato u ovom javnom preduzeću pristupaju stvaranju sadržajne slike Tare u javnosti, da lepote budu još vidljivije.

Jezero Spajici na Tari, foto Ranko Milanović

 

Izvor Lađevac na Tari, foto Ranko Milanović

– Jedan od važnih zadataka za nas je promocija vrednosti “Nacionalnog parka Tara“ u domaćim i međunarodnim okvirima, te smo u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti iz Beograda pristupili kreiranju novog vizuelnog identiteta parka. S tim u vezi je i kod nas ovih dana održana 7. Letnja škola dizajna, sa učešćem studenata FPU koji su nove promotivne materijale Tare ovde radili. A afirmaciju NP “Tara“ na međunarodnom planu ostvarujemo kroz izuzetno uspešnu saradnju sa renomiranim mađarskim fotografima i Foto-savezom Srbije, uz podršku Turističke organizacije Srbije – kaže direktor JP “Nacionalni park Tara“ Dragić Karaklić.

Jagoštica na Tari, foto Mirjana Mijanović Petković

Stariji su davno upoznali vrednosti te planine, a raduje što je poslednjih godina pohodi i sve više mladih.– Ovo je destinacija koja nudi aktivan odmor i adrenalinske aktivnosti: planinarenje, vožnju bicikala, paraglajding, kajak, rafting, veslanje na daskama, kanjoning, krstarenje Drinom…Organizujemo Kamp mladih rendžera, kao i ekskluzivne programe posmatranja divljih životinja poput mrkog medveda. Prema podacima TOS-a, vidikovac Banjska stena bio je prošle godine najposećeniji turistički lokalitet Srbije. Sve ovo privlači mlade ljude, s tim što ne treba zanemariti ni uticaj društvenih mreža i influensera koji na njima dele svoja iskustva sa Tare – dodaje direktor.

Planina Tara, uzvišenje Drlije, foto Ranko Milanović

 

Pogled sa Banjske stene, foto Ranko Milanović

(objavila “Politika“ autor Branko Pejović)

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *