NOVO U PČELICI-ČASOPISI VRAPČIĆ I PČELICA

НОВО У ПЧЕЛИЦИ:

ЧАСОПИСИ ВРАПЧИЋ И ПЧЕЛИЦА

Издавачка кућа Пчелица је у 2023. години закорачила у нови изазов ‒ покретање два часописа: ВРАПЧИЋ, часопис за малишане узраста од 3 до 5 година и ПЧЕЛИЦА, часопис за предшколце узраста од 5 до 7 година.

Часописи имају форму забавног и радног карактера, а посебна пажња у њиховом обликовању посвећена је квалитетној техничкој припреми и штампи.

Поштујући нове Основе програма предшколског васпитања и образовања, чија примена обезбеђује њихов квалитет у предшколским установама, у часописима можете пронаћи разноврсне садржаје. Деца ће цртати, бојити, лепити, радити графомоторичке и логопедске вежбе, решавати загонетке, уживати у читању стрипова, прича, песама, откривати занимљиве информације из света науке, радити експерименте и путем реалних фотографија упознавати не само нашу земљу и њене знаменитости, већ и друге земље, народе и културе са свим својим лепотама и различитостима. У складу са узрастом деце, водичи кроз часопис ће, уз Пчелицу и Врапчића, бити одрасли (родитељи, васпитачи…), јер ће им за праћење неких садржаја бити потребна помоћ.

Сваки број часописа ће имати посебне додатке попут: модела за сечење и лепљење, макета, друштвених игара, налепница и др.

Садржаји часописа ће деловати стимулативно не само за стицање знања, већ и за развијање опажања, закључивања, креативности и маште. Малим читаоцима ће бити омогућено активно учешће у стварању часописа, јер ће уз помоћ одраслих, имати контакт са редакцијом у виду слања фотографија, ликовних радова, прича и сл.

Иако мултимедијално окружење, али и финансијске могућности делују дестимулативно за неговање и богаћење читалачког искуства кроз форму часописа, искуства у свету показују да најбоље часописе није прегазило време, али су га пратили мењајући се и користећи предности модерних технологија. Врапчић и Пчелица су и створени из жеље да децу на квалитетан начин путем серијских публикација уведемо у свет знања, али и да им помогнемо да, уз помоћ одраслих, формирају позитивне животне ставове и вредности у којима се цене образовање, васпитање и култура.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *