OD SUTRA ČAČAK I DRAGAČEVO zajedno u hali 4 na SAJMU TURIZMA

Čačak – Ako još u Srbiji postoji neko ko nikad nije bio u Čačku ili Dragačevu, a vi ga znate, pozovite ga u goste.

Foto: PressLider

A ako taj neko živi u Beogradu i želi da sazna više o našem kraju, recite mu da sutra počinje Sajam turizma na Beogradskom sajmu i da sve do 26. februara može da pogleda šta se sve može otkriti na prostoru koji krase Jelica, Ovčar, Kablar, Zapadna Morava…

Turističke organizacije Čačka I Dragačeva imaće u Hali 4, na najvećoj turističkoj smotri na Balkanu, svoj štand, na kom će se truditi da pokažu i dokažu da Dragačevo nije samo Sabor trubača, a da simboli Čačka nisu samo manastiri u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

“Na štandu od šezdesetak kvadrata predstavićemo u najboljem svetlu kompletnu turističko-ugostiteljsku ponudu Čačka, eko-turizam i seoski turizam zajedno sa Turističkom organizacijom Dragačeva”, rekao je Dragomir Savić, direktor TOČ.

On je dodao da će uz to Čačak i okolina biti predstavljeni promotivnim filmom, kao i da će na Sajmu moći da se vide specijalna izdanja: “Beležnik”, “Ptice Ovčarsko-kablarske klisure”,  brošura “Atomska banja Gornja Trepča” i “Ukusi čačanskog kraja”.

Posetioci štanda turističkih organizacija Čačka i Dragačeva očekivaće i nastup najboljeg harmonikaša na svetu, Dušana Čeganjca, kao i promoter Sabora frulaša u Prislonici Bore Dugića.

Vukašin Dramlić i Dragomir Savić, foto: PressLider

Svakog dana posetioci će moći da učestvuju u nagradnoj igri za koju su obezbeđene primamljive, interesantne nagrade.

Vukašin Dramlić, direktor Turističke organizacije Dragačevo naglasio je da će akcenat na ovogodišnjem Sajmu, što se tiče njegove organizacije, biti na promociji 57. Dragačevskog sabora trubača, ali i ostalih turističkih potencijala opštine, koji se ogledaju u seoskom turizmu:

“Sabor će se ove godine održati od 9. do 13. avgusta, a mi smo za promociju Sabora odvojili subotu, 25. avgust, kada će od 15 sati posetioci moći da uživaju uz zvuke trubačkog orkestra Marka Gligorijevića”, rekao je Dramlić.

Najveće ugostiteljsko-turističko preduzeće u našem kraju, “Morava”, takođe će prezentovati svoju ponudu na štandu TOČ-a.

Maristela Belić, foto: PressLider

Maristela Belić, marketing menadžer “Morave” navodi da je akcenat ovogodišnjeg predstavljanja na dobro poznatoj gastronomskoj ponudi:

“Prvog dana Sajma promovisaćemo najstariju srpsku kafanu, Car Lazar, i sve ono što se u ovoj kafani može dobiti od srpskih specijaliteta. Naravno, prezentovaćemo i naše smeštajne kapacitete u hotelima Livade, Kole i Beograd. Poznato je da je hotel Beograd trenutno u procesu renoviranja: adaptiramo smeštajni deo hotela, ali i kuhinju i restoran salu”.

Ona je naglasila da UTP “Morava” ove godine očekuje i renoviranje smeštajnih kapaciteta hotela sa istim imenom, koji će na ovom Sajmu biti dostojno promovisan prezentacijom svečane sale:

“Ova sala je zaista impozantno mesto ne samo za UTP “Morava”, već i za čitav grad”, rekla je Maristela Belić.

Dakle, Čačani i Dragačevci, svi vi koji želite da svojim prijateljima pokažete zašto treba da dođu u naš kraj, ali i vi koji odavno niste bili u svom kraju, pravac Hala 4 Beogradskog sajma. Sajam turizma počinje 23. februara, a završava se 26, u nedelju. Dovoljno vremena da posetite štand rodnog kraja.

Izvor: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.