Održan PRVI FOTO-SUSRET na Zlatiboru

U godini u kojoj se na Zlatiboru obeležava 125 godina organizovanog turizma, Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa Foto-savezom Srbije u protekla tri dana, tačnije od 10. do 13. maja organizovala je Foto-susret „Zlatibor 2018“, uz učešće vrsnih poznavalaca fotografije.


Učesnici ovog prvog foto-susreta na Zlatiboru bili su umetnički fotografi iz Srbije i Makedonije koji se bave kreativnom fotografijom, imaju umetnička zvanja i titule u članstvu Foto saveza Srbije, kao i svetskom udruženju umetničkih fotografa FIAP, te mnoge izložbe i priznanja. To su:

– Branislav Brkić, majstor fotografije FSS, predsednik Foto saveza Srbije iz Beograda;
– Bora Rudić, majstor fotografije FSM i predsednik Foto-saveza Makedonije iz Skoplja;


– Vladimir Mijailović, foto-amater I reda iz Požege;
– Branko Milešević, umetnički fotograf iz Sombora;
– Miroslav Predojević, majstor fotografije FSJ/FSS, sekretar Foto saveza Srbije iz Beograda;

– Ivan Stojanović, umetnički fotograf iz Kragujevca,
– Boris Nikolašević, umetnički fotograf član ULUPUDS-a, vlasnik Art-studija iz Beograda;
– Dragan Babović, umetnički fotograf član ULUPUDS-a iz Beograda;
– Dragana Janković, umetnički fotograf iz Beograda;
– Ištvan Virag, kandidat-majstor fotografije FSS, iz Sombora;
– LJiljana Jovanović, umetnički fotograf iz Zaječara;
– Milorad Milićević, foto-amater I reda iz Leskovca;
– Makedonka Kostadinova, umetnički fotograf iz Skoplja, Makedonija;
– Radisav Filipović, majstor fotografije FSS iz Leskovca;
– Slavoljub Radojević, foto-amater I reda iz Kragujevca,
– Snežana Lerh, umetnički fotograf iz Novog Sada;
– Violeta Milutinović, foto-amater I reda iz Beograda;
– Zoran Milutinović, kandidat-majstor fotografije FSS iz Beograda; i
– Jelica Milentijević, umetnički fotograf iz Beograda.

U tri dana trajanja ovog foto-susreta, učesnici su uz pomoć i u saradnju sa TO „Zlatibor“ obišli i videli veliki deo prostranstva Zlatibora, njegove atrakcije, otkrivene i neotkrivene, od Muzeja Staro selo u Sirogojnu, Stopića pećine, Gostiljskog vodopada i Prerasti u Dobroselici, do netaknutih prostora Semegnjevske gore, Carevog polja, vrha Čigote, te predela koji vode ka manastirima Uvac i Dubrava.

Nјihovim umetničkim traganjem po lepotama planine i izuzetnim fotosima koji su nastajali, neotkriveni predeli Zlatibora će javnosti postati vidljiviji i privlačniji, a svi učesnici su izrazili želju da sve te predele i još mnoge druge prođu i u nekom narednom periodu, kroz neko drugo godišnje doba, kada se Zlatibor prikazuje u jednom sasvim drugačijem izdanju. Imajući sve to u vidu, direktor TO „Zlatibor“, Vladimir Živanović i predsednici foto saveza Srbije Branislav Brkić i Makedonije Boro Rudić saglasili su se da ovo u budućnosti ne bude i jedini zlatiborski foto susret.

PressLider / TO Zlatibor

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.