OŠ „Milica Pavlović“ proslavila 82 godine postojanja

Čačak – Juče, 17. oktobra, osnovna skola ,,Milica Pavlović” proslavila je 82 godine postojanja i rada. Učenici i nastavnici su se potrudili da bogat program koji su pripremili i ove godine bude propraćen aplauzima velikog broja prisutnih zvanica.

„Dragi učenici, uvažene kolege i poštovani gosti, čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas u ime kolektiva OŠ ,,Milica Pavlović“ i zahvaliti vam se na prisustvu povodom obeležavanja Dana škole“, počeo je svoje obraćanje direktor škole Zoran Ilić.

„Naša škola počela je sa radom davne 1937. godine i danas slavi 82 godine svog postojanja. Od osnivanja škole je menjala svoj naziv, ali ne i cilj koji je imala. Počela je pod imenom ,,Narodna škola vojvoda Stepa“, a svoje najveće uspehe doživela je pod današnjim imenom, koji je dobila 10. aprila 1959. godine. Sa ponosom mogu reći da smo danas veoma opremljena škola zahvaljujući velikom zalaganju lokalne samouprave, kolektiva, roditelja i učenika. Značajno su se poboljšali uslovi rada, a samim tim rezultati koje su postizali učenici naše škole. Postali su prepoznatljivi, ne samo na lokalnom nivou, nego i na nivou Republike Srbije“, rekao je Ilić čestitajući sadašnjim učenicima i zaposlenima Dan škole.

Prema rečima PR škole Katarine Gaborović svečanost je obeležena retrospektivom značajnih aktivnosti koje su obeležile prethodnu školsku godinu.

„Program je počeo horskim izvođenjem učenika naše škole. Ugostili smo članove kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ koji su odsvirali splet kosovskih pesama i pobrali simpatije igrama iz zapadne Srbije“, rekla je Gaborović.

Đaci ove škole su i ove godine osvojili brojne nagrade na takmičenjima svih nivoa od školskih, opštinskih , regionalnih do republičkih.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *