Osvajanjem šest medalja atletičari ČAAK-a ostvarili maksi uspeh u „Mini ligi“

Čačak – Profesionalnost, odlična selekcija i kvalitetan rad u Atletskom klubu ČAAK, postaju prepoznatljiv, zaštitni znak jednog od najmlađih čačanskih sportskih kolektiva.

Atletski klub "ČAAK" u Gornjem Milanovcu
Atletski klub „ČAAK“ u Gornjem Milanovcu

Sa poslednjeg u nizu takmičenja, „Mini ligi“ AS centralne Srbije, održanom u Gornjem Milanovcu, članovi ovog kluba vratili su se sa punim koferom medalja. U nadmetanju sa takmičarima svog uzrasta, šest osvojenih odličja predstavljaju dostignuće vredno pažnje i poštovanja.

Šest medalja za "ČAAK" na "Mini ligi"
Šest medalja za „ČAAK“ na „Mini ligi“

Svoj prvi nastup na jednom „velikom“ takmičenju Bojana Štavljanin je obeležila osvajanjem srebra u skoku u dalj. Doskočila je do 4,18 metara, samo za santimetar bila je „kraća“ od pobednice i deobe najvišeg stepenika na pobedničkom postolju. Srebro je osvojio i Vuk Grujić (2009.god.) u „dvoboju“ koji sadrži discipline skok u dalj u traka na 60 metara. Identičan rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Đurđa Gajlović.

 

Bojana Štavljanin
Bojana Štavljanin, 2.mesto

 

Vuk Grujić, 2. mesto
Vuk Grujić, 2. mesto
Đurđa Gajlović, 2. mesto
Đurđa Gajlović, 2. mesto

Ulogu favorita u trci na 800 metara opravdao je osvajanjem zlatne medalje Ognjen Nikolić. Na istoj deonici i Sanja Đoković sa ubedljivom prednošću ispred rivalki prva je prošla kroz cilj.

Ognjen Nikolić, 1. mesto
Ognjen Nikolić, 1. mesto

Mladi višebojac Marjan Milovanković (2005. i 2006.) okitio se bronzom u „troboju“ (60 metara, bacanje vorteksa i skok u dalj), a Ivu Zelenović, santimetri i desetinke sekunde delile su od osvajanja medalje. Zapažene nstupe imao je i preostali deo ekipe „ČAAK“: Ana Gajlović, Anđela Gajlović, Aleksandar Grujić, Anđela Dukanac, Viktorija Mikić i Igor Đorđević..

Sanja Đoković, 1. mesto
Sanja Đoković, 1. mesto

Uvereni da će prevashodno sjajna organizacija, a potom i stručan rad veoma brzo rezultirati adekvatnim plasmanima na takmičarskom polju u klubu su najpre odlučili da maksimalno poštuju princip „složne sportske porodice“ koja u svom funkcionisanju neće zanemariti nijedan detalj važan za napredovanje i stručno usavršavanje trenerskog kadra i takmičara.

Marjan Milovanković, 3. mesto
Marjan Milovanković, 3. mesto

Za takvu organizaciju opredelio se najpre predsednik kluba prof. dr Sveto Marković. Uspostavljena je saradnja sa fakultetom za sport, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. U toj ustanovi zvanje Operativnog trenera atletike stekao je Marko Tvrdišić. da sve bude na profesionalnom nivou brine se i dekanka fakulteta profesorka Ivana Gajić sa timom saradnika.

Nije, zaista teško naslutiti da čačanska „kraljica“ sportova doživljava renesansu, polako se vraća u srećna stara vremena koja će po svim parametrima i vestima koje stižu iz ČAAK biti veoma brzo nadmašena.

Izvor fotografija: AK „ČAAK“

Izvor: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.