PELET CENTAR ČAČAK: TOPLA kuća uz uštedu novca

Pelet je energent budućnosti i 100% ekološko biogorivo! Nova metoda zagrevanja je sve zastupljenija u Srbiji zbog cene energenta i jednostavnog loženja kotla.

Grejanje na pelet je u poslednjih par godina postalo popularno u svetu i kod nas, prvenstveno zbog svojih ekoloških i finansijskih prednosti.

Pouzdani distributer ovog energenta je Pelet centar Čačak koji se nalazi u ulici Sime Sarage 10 (ispod bivše kafane Proleter). Snabdeven je sa više vrsta peleta (pelet bukva, pelet suncokret) i nudi mogućnost dostave na teritoriji Čačka, Kraljeva, Užica, Požege, Guče, Lučana, Gornjeg MIlanovca, Ljiga, Topole, Arandjelovca, Kragujevca, Knića, Zlatibora. Više informacija možete dobiti na broj 064/075 8 605 i 032/373 323.

Zagrevanje doma na pelet ima razne prednosti, a pre svega kod građana je popularan zbog svoje cene i zbog toga što se lako upotrebljava. Grejanje ovim gorivom jeftinije je nego grejanje na propan, ugalj ili lož ulje.

Znatno se lakše koristi nego drva jer nema sečenja, slaganja i ubacivanja u peć. Čist je jer nema pepela koliko ga imaju drva i ugalj. I zbog prostora je zahvalan, jer nisu potrebna velika skladišta. Lako je prenosiv. Jedino što korisnik treba da uradi je da ubaci deo paketa u kotao i on sve sam automatski radi.

Peći na ovo gorivo imaju integrisane kante koje se mogu dopunjavati svakog dana, pa redovno loženje nije potrebno. Naime, velike peći imaju samostalne rezervoare koji sadrže pelet za nekoliko meseci loženja, a doziranjem održavaju vatru.

Prilikom pokretanja peći na pelet, kako električni grejni element zagreva pelet kako bi se započelo sagorevanje, proizvodi se malo dima, ali jednom kada je peć na pelet pokrenuta više se ne proizvodi vidljivi dim.

Ova vrsta grejanja pruža mogućnost za ekološko grejanje sa relativno lokalnim, obnovljivim izvorom goriva. Ukoliko je Evropska unija neka indikacija, upotreba grejanja na pelet u Srbiji će verovatno znatno rasti u narednim godinama i decenijama koje slede.

Od čega je i kako napravljen pelet?

Pelet je proizvod koji se dobije isključivo presovanjem pod velikim pritiskom piljevine, strugotine ili od nekih drugih biomaterijala, proizvodi se od 100% prirodnih materijala i ne sadrži dodatna veziva. Najčešće se proizvodi od hrasta, bukve, jasena, graba, topole, lipe i kao takav naziva se drveni pelet.

Više informacija možete dobiti na broj 064 / 075 8 605 i 032 / 373 323.

PressLider / Marina Trmčić

2 komentara o “PELET CENTAR ČAČAK: TOPLA kuća uz uštedu novca

 • 6. septembra 2018. at 17:31
  Permalink

  Koja je cena peleta po toni?

  Reply
 • 12. jula 2019. at 16:02
  Permalink

  profesionalna i kvalitetna usluga preporucujem

  Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.