POČELA IZGRADNJA ZGRADE ZA SOCIJALNO STANOVANJE U NASELJU OBREŽ

ПОЧЕЛИЗГРАДЊA ЗГРАДЕ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ У НАСЕЉУ ОБРЕЖ

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић данас је са сарадницима посетио насеље Обреж где је почела градња објекта за социјално становање, у ком ће кров над главом добити 12 породица социјално угрожених особа из Чачка. Овај објекат се гради у оквиру пројекта „Не остављајући никога иза себе – адекватно становање и активно укључивање рањивих друштвених група у Чачку“, који финансира Европска унија.

-Захваљујући овом пројекту 44 породице биће стамбено збринуте, а у овом објекту њих 12. Поред станова, у згради ће се налазити два простора за заједничке активности или покретање економске делатности. Радове на изградњи изводи чачанско предузеће „Рамарк“. Читав пројекат вреди око 1.314.000 долара, а учешће Града Чачка је око 217.000 долара. Велику захвалност дугујемо нашим донаторима ЕУ и Канцеларији ЕУ за пројектне услуге – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Станове ће на коришћење добити млади којима је престао смештај у хранитељској породици или установи социјалне заштите, особе са инвалидитетом и жене жртве породичног насиља. Конкурс је био отворен до 10. фебруара, а пријаву за доделу стана на коришћење је поднело 30 особа.

Како наводи директорка Центра за социјални ртад Бранимирка Радосавчевић,

тренутно је у току процес избора корисника. Станови ће бити опремљени основним намештајем, а сви корисници добиће и подршку у виду мера активне инклузије, које укључују економско оснаживање, социјалне услуге, правну и психолошку подршку. Конкурс за куповину доманћистава је отворен до 14. марта.

Директорка Градске стамбене агенције Бранкица Јелић наводи да ће овим пројектом бити збринуте 44 породице социјално угрожених лица из Чачка. Поред 12 станова, још 18 породица добиће помоћ за реконструкцију приватног стамбеног објекта, док ће за 14 породица бити купљене стамбена јединица. Подршку у оквиру пројекта добиће особе са инвалидитетом, жене жртве породичног насиља, Роми, млади којима је престао смештај у хранитељској породици или установи социјалне заштите, али и локано социјално угрожено становништво.

ИЗ КАБИНЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЧАЧКА

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *