Počele upisne aktivnosti u VISOKOJ TEHNIČKOJ ŠKOLI u ČAČKU

Čačak – Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku počela je 24.juna sa upisnim aktivnostima u prvom upisnom roku, kada će se upisati i 61. generacija studenata na najstariju visokoškolsku ustanovu u ovom delu Srbije. Pravo upisa u školskoj 2020∕21.godini imaju kandidati sa završenom trogodišnjom i četvorogodišnjom srednjom školom, koji polože prijemni ispit.

Foto: PressLider / Lejča photography

Prvog dana predaje dokumenata više od 60 maturanata izrazilo je želju da studira na VŠTSS Čačak, a ubedljivo najveće interesovanje vlada za strukovne studije studije Grafičke tehnologije. Slede Informacione tehnologije I Elektroenergetika.

Kako se navodi, predaja dokumenata za kandidate koji žele da se upišu na ovu visokoškolsku ustanovu počela je 24. juna i traje do 27. juna od 9-15 časova, a može se obaviti i elektronskim putem. Prijemni ispit je zakazan za 1.jul 2020. godine, a sve upisne aktivnosti do sticanja indeksa brucoši će obaviti do 15. jula 2020.godine.

Škola ima u ponudi atraktivne studijske programe. Pored sve popularnijih Informacionih tehnologija, kandidati mogu odabrati studije Elektroenergetike, Elektronike i računarstva, Grafičke tehnike, Inženjerske informatike, Proizvodnog mašinstva, Proizvodnog ili ekološkog menadžmenta. Nakon završetka studija svršeni studenti stiču diplomu strukovnih inženjera koja nosi 180 ESP bodova.

Iz Škole podsećaju da je za buduće brucoše opredeljeno 195 budžetskih mesta, a za samofinansiranje predviđeno je još 106. Kao društveno odgovorna ustanova, Škola je donela i mere kojim se ublažavaju ekonomske posledice pandemije, pa će tako naknada za polaganje prijemnog ispita biti smanjena za 50% u odnosu na prošlogodišnju I iznosi 2.500 dinara. Za studente koji već studiraju a plaćaju studije, školarina je smanjena za 15%.

Prvi krug pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita obavljen je u maju mesecu, do kraja juna će biti realizovan i drugi krug pripremne nastave koja se odvija elektronskim putem.

Sve informacije dosupne su na sajtu škole: visokaskolacacak.edu.rs ili putem telefona 032-322-321.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.