Početkom aprila izlazi konkurs za vrtiće, prijave elektronskim putem

Čačak – Ove godine konkurs dece u vrtić roditelji će moći delom da odrade elektronskim putem, preko portala Euprava. Zbog ove novine, konkurs će početi mesec dana ranije nego što je to bilo decenijama unazad. Konkurs će trajati od 2. do 16. aprila, a roditelji neće morati lično da dostavljaju dokumentaciju o matičnom broju i mestu prebivališta.

Krajem ovog meseca će izaći oglas za konkurs.

-Decenijama unazad koknkurs je bio u maju, ali zbog drugačijeg načina konkursa znači nam da počne mesec dana ranije kako bismo mogli da isplaniramo početak rada naredne godine – kaže objašnjava Suzana Simeunović, direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Tokom ovogodišnjeg konkurasa roditelji neće morati da idu od institucije do institucije da prikupe dpkumentaciju.

-Potvrda da su uspešno popunili elektronsku prijavu je broj koji će dobiti od Predškolske ustanove, pod kojim su zavedeni. Porukom će dobiti šta još treba da dostave od dokumentacije, a to je prosek primanja za sve porodice, a verovatno će biti posebnih kategorija, kojima ćemo objasniti šta je sve potrebno – objašnjava direktorka PU „Moje detinjstvo“.

Foto: Shutter

Ona je istakla da će komisija PU „MOJE DETINJSTVO“ primati zahteve i u toku radnog vremena, što je ranije počinjalo od 14. časova. Samim tim, a zahvaljujući i elektronskoj prijavi, ona se nada da neće biti gužvi.

Kako objašnjava Suzana Simeunović, u oglasu konkursa, kao i do sada, biće navedeno sve što je potrebno roditeljima, a isto tako i na sajtu predškolske ustanove moći će da preuzmu zahtev.

Kako je rekla direktorka, svi zaposleni su na usluzi roditeljima kako bi im olakšali ovaj period i kako bi sve uradili kako treba da počnu dobro sa novom radnom godinom.

Čačanski glas

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *