Pomozimo Andreju da OSTVARI SVOJ SAN i otputuje na SVETSKO prvenstvo u Rumuniju

Sedmogodišni Andrej Prtenjak sa delom svoje kolekcije medalja, pehara i diploma, foto: PressLider

Čačak – Jedna od najlepših stvari za svakog roditelja je kada mu dete iz škole „donese“ peticu. Mame i tate tada su ponosni, jer su za uspeh mališana i oni delimično zaslužni.

Ipak, roditelje još više raduje kada uoče da im dete ima poseban talenat za neku oblast, da na vreme otkriju njegovu nadarenost kako bi mu pomogli i pružili podršku da u tome i uspe.

 

Sedmogodišnji Andrej Prtenjak iz Čačka, član karate kluba “Čačak” od svoje pete godine počeo je da niže uspehe praveći svoju kolekciju medalja, pehara i diploma. Prvu medalju osvojio je nakon mesec dana treniranja sa pet ipo godina na takmičenju u Leskovcu.

Prva medalja osvojena sa pet ipo godina

“Najsrećniji sam kada osvojim zlatnu medalju i kada im kod kuće prirede veličanstveni doček. Voleo bih da me roditelji i drugari gledaju na televiziji, da se raduju mom uspehu i da svima govore da sam ja njihov sin ili prijatelj. Želim da se mama i tata ponose samnom i da se ne kaju što su mi dozvolili da karate stavim na prvo mesto. Znam da nisam jedini dečak koji želi da postane poznat i uspešan sportista, Sada se puno trudim, a trudiću se i dalje. Vredno ću trenirati i neću prestati da se nadam da će se moja želja ipak ostvariti i da ću otići u Rumuniju“, i srećno i tužno priča Andrej.

Na nedavno održanom Fudokan prvenstvu Balkana poneo je titulu DRŽAVNOG prvaka u svojoj kategoriji (2010). Trener Miloš Senić ima samo reči hvale za Andreja.

Prvog dana kada je stao u vrstu videlo se da je Andrej jako talentovan i kvalitetan, da ima osnova za rad u najmlađoj kategoriji. Njegov talenat su potvrdile mnogobrojne medalje I uspesi na raznim takmičenjima. Put od najlmađe do seniorske selekcije je prilično trnovit, ako bude uspeo da ostane na tom putu biće veoma uspešan karatista. Ostalo je na nama trenerima da radimo sa njim, kao i na roditeljima da ga podrže u svemu tome”, rekao je za PressLider direktor KK “Čačak” i trener malog Andreja Miloš Senić (7 dan) dodajući da treba biti uporan i istrajan da bi se došlo do željenog cilja.

Andrej je svojim velikimu spehom ostvario plasman na SVETSKO FUDOKAN prvenstvo koje se od 3. do 5. NOVEMBRA održava u rumunskom Kluzu. Skromna četvoročlana porodica Prtenjak do sada je svaki  dinar odvajala za njegova takmičenja, opremu i sve ono što izuskuju potrebe jednog malog šampiona.

Za put u rumunski Gruz potrebna su sredstva koja ova porodica, u kojoj je samo otac zaposlen, ne može da obezbedi svom sinu. Roditelji malog Andreja zahvalni su svim ljudima dobre volje koji su im do sada izlazili u suret i ne gube nadu da će se njihovom sinu ostvariti san i da će otputovati u Rumuniju.

 

Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas. Da li su reči čovekoljublje humanost uplovila u naš rečnik? Da li ćemo dozvoliti da naš, ČAČANSKI, šampion koji je sa svojih sedam godina postao PONOS svih nas, ne ispuni svoj san?

Rodittelji Andreja Prtenjaka unapred su zahvalni svim ljudima dobre volje, kao i onima koji budu u mogućnosti  da pomognu da njihov sin otputuje u Rumuniji i dostojno predstavi svoj grad.

Otac Darko Prtenjak, telefon 060 / 7223792

Tekući račun za Andrejevo putovanje 160-5310200109080-44

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.