POMOZIMO da Luka Rakonjac POBEDI opaku bolest: HUMANITARNA akcija na platou ispred Doma kulture

Luka Rakonjac, nekadašnji učenik OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća, a sada učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću. 

U našu redakciju stigao je apel za pomoć Lukinih profesora i školskih drugova.

Apel prenosimo u celosti:

Njegova i borba njegove porodice traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostifikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, u decembru 2017, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio. U decembru 2018, Luka je morao na još jednu operaciju, ovoga puta na glavi, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja. Nažalost, ove godine su mu ponovo otkrivene mestastaze na oku i glavi, tako da su izvršene dve operacije 11. i 22. novembra 2019. godine na kostima glave i oka. Širenje sarkoma nije zaustavljeno, nažalost širi se i na kosti. Luka je trenutno na institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu gde prima hemioterapiju.

Nakon svih nabrojanih intervencija i jake terapije koju prima, Luka je veoma iscrpljen i njegovo opšte zdravstveno stanje je veoma ozbiljno. Pošto terapija koju je dosada primao nije dala željeni efekat, a Lukino stanje je sve teže, doktori predlažu da mu se uključi i imunoterapija, koja se određuje i prima u inostranstvu. Kao najpovoljnija opcija odabrana je Klinika za imunologiju u Moskvi, kod dr Viktora Aleksandroviča Borisova. Nažalost, najveći problem je kako prikupiti sredstva, pošto put, pregled, prve analize i boravak u Moskvi koštaju oko 5 000 eura, a Luka bi već u januaru trebalo da bude primljen na kliniku jer je situaacija veoma hitna.

Želili smo u ovom pismu da bude i trenutna Lukina fotografija, ali Luka to nije želeo. Nadamo se da ćete imati razumevanja za naše divno dete koje se lavovski bori.

Učenici i nastavnici OŠ „Vladislav Petković Dis“ iz Zablaća i Tehničke škole iz Čačka organizuju još jednu humanitarnu prodaju predmeta, čestitki, kao i peciva iz đačke kuhinje.

Prologodišnja humanitarna akcija Lukinih školskih drugova na platou ispred Doma kulture

Humanitarna prodaja održaće se 8, 9. i 10. januara 2020. godine, na platou ispred Doma kulture u Čačku.

Svi koji žele da se priključe akciji novac mogu da uplate na dinarski račun kod Komercijalne banke broj 205-9011007298107-75, devizni račun u istoj banci RS35205903102723491251, ili da simboličan poklon povodom novogodišnjih i božićnih praznika pronađu na humanitarnoj prodaji na štandu ispred Doma kulture.

S poštovanjem,

Profesori i učenici Tehničke škole i OŠ “Vladislav Petković Dis“

PressLider

Jedna misao o “POMOZIMO da Luka Rakonjac POBEDI opaku bolest: HUMANITARNA akcija na platou ispred Doma kulture

  • 9. januara 2020. at 08:36
    Permalink

    Hajmo svi,molim vas,koliko ko moze,pomozimo LUKI,pomozimo mu,mozemo bar toliko…

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.