POTPISAN MEMORANDUM ZA AKTIVNO UČEŠĆE PREDŠKOLACA I UČENIKA U KULTURNIM MANIFESTACIJAMA

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ ЗА АКТИВНО УЧЕШЋЕ ПРЕДШКОЛАЦА И УЧЕНИКА У КУЛТУРНИМ МАНИФРЕСТАЦИЈАМА

Град Чачак, односно директори установе културе и директори предшколских установа, основних и средњих школа потписали су Меморандум о сарадњи, који подразумева активно укључивање ученика у културу, њихово присуство разним културним манифестацијама, а све у циљу да деца предшколског и школског узраста развију културне навике и науче што више о богатој култури и историји града Чачка.

Меморандумом је предвиђено да све средње и основне школе у свој годишњи план укључе и посете установама културе.

-Сарадња се успоставља ради активнијег и континуираног укључивања свих учесника из система формалног предуниверзитетског образовања у културне садржаје и догађаје, организоване од стране установа културе. Циљ је додатно неформално, али и формално образовање, из области националног и завичајног културног наслеђа, као и присуство деце на актуелним програмима културних установа и стварање повољнијих услова за партиципацију деце и младих школског узраста у културном животу- рекао је Милош Папић, градски већник.

Ово је пилот пројекат и Меморандум је обавезујући само за наредну школску годину.

– Видећемо како се све што смо замислили буде реализовало у пракси, па ћемо следеће године, ако буде потребе, ревидирати споразум и потписати га на дужи период, од пет до од 10 година – рекао је Папић, истичући да су улога културе у образовању и улога образовања у култури изузетно битне и нераскидиве целине, тако да би овакав споразум требало да буде трајно важећи.

ГРАД ЧАЧАК

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Тел. 032/30-90-36

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *