Potpisan protokol o dugoročnoj  saradnji između Narodnog pozorišta i Doma kulture Čačak

Čačak – U ponedeljak 4. februara u Beogradu je potpisan protokol o dugoročnoj poslovno tehničkoj saradnji između Narodnog pozorišta i Doma kulture Čačak.

Ivana vujić i Radisav Luković

Protokol je potpisan u cilju umetničke saradnje ove dve ustanove kulture, koja će omogućiti unapređenje kulturne razmene dva grada. Narodno pozorište i Dom kulture će ubuduće učestvovati u zajedničkim produkcijskim projektima, razmeni autora i umetnika i na neprofitabilnoj osnovi obezbediti recipročna gostovanja u Beogradu i Čačku. Predviđena je i međusobna promocija prilikom gostovanja na festivalima, događajima i drugim kulturnim projektima.

Protokol o dugoročnoj saradnji su potpisali Ivana Vujić Kominac, v.d. upravnika Narodnog pozorišta i direktor čačanskog Doma kulture Radisav Luković.

Prvi vid konkretizacije saradnje biće realizovan 27. februara, kada na Velikoj sceni Doma kulture gostuje predstava ’’Balkanski špijun’’ u produkciji Narodnog pozorišta, Čačani će u oktobru i novembru moći da pogledaju operu ’’Aida’’ i ’’Labudovo jezero’’, dok je i za najmlađe sugrađane uskoro planirana operska predstava. Takođe, iz Narodnog pozorišta najavljuju nove verzije kultnih predstava ’’Nečista krv’’ i ’’ Koštana’’ Bore Stankovića.

Prilikom potpisivanja protokola o saradnji najavljena je inicijativa Narodnog pozorišta da ova ustanova kulture i grad Čačak budu uključeni u budući projekat koji će povezivati pozorišta iz Novog Sada, Niša i Beograda i Dom kulture Čačak.

Ekskluzivna informacija za čačansku javnost je i da će se jedan od najpoznatijih baletskih umetnika današnjice, koreograf i glumac Sergej Poluljin, predstaviti beogradskom publici 7, 8. i 9. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta glavnom ulogom u baletu „Posvećenje“, u koreografiji Juke Oiši. Predstava je inspirisana koreografijom i izvođenjem Vaclava Nižinskog na čuvenu kompoziciju Igora Stravinskog „Posvećenje proleća“.

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.