“Od pravilnog starta do sigurnog cilja”: Počinju prijave za Radničke sportske igre u Čačku

Čačak – Stara dobra vremena nikada ne padaju u zaborav, šta više, pamte se i prepričavaju. Prijateljstva i drugarstva uvek su predstavljala vrline vrednih i marljivih ruku koje tokom godine, bar jednom, požele da uz radne zadatke svoje sposobnnosti odmere i na sportskim borilištima.

Forum privrednika Čačka u saradnji i uz podršku Grada, SC Mladost i čačanskog SS, u periodu od 13. do 20. maja 2018. godine organizuje Radničke sportske igre Čačka.

Takmičenja će se održati u sledećim disciplinama: mali fudbal, basket, odbojka, stoni tenis, rukomet, pikado, šah, bacanje kugle, nadvlačenje konopca, skok u dalj, trčanje na 100m, 400m i štafeta 4x100m, a dve nove discipline su badminton i obaranje ruku. U svim sportovima će učestvovati muške i ženske ekipe.

Milun Todorović i Zoran Tomašević, foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Prema rečima gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, Grad je prošle godine, veoma ambiciozno, zajedno sa Forumom privrednika ušao u organizaciju prvih Radničkih sportsih igara.

“Ove godine opredeljena su veća sredstva, 500 hiljada dinara, iz budžeta grada kao suorganizatora ovog drugog okupljanja na Radničkim sportskim igrama. Uz podršku organizatora, volontera, učesnika, Gradske uprave, javnih preduzeća, ustanova kulture, daćemo svoj doprinos da svake godine ovo takmičenje bude što atraktivnije i posećenije, na zadovoljstvo, pre svega zdravlja, sporta i kulture u Čačku. Ove godine imamo dve nove discipline, očekujemo više učesnika, prisustvo navijača i da svi da budemo uključeni u ovu izuzetno lepu i, nadam se, tradicionalnu manifestaciju koja se održava u našem gradu”, rekao je Todorović.

Predsednik Organizacionog odbora, Zoran Tomašević, istakao je da su novi članovi odbora Pavle Nikitović (basket) i Peđa Marić (badminton).

“Posebno bih se zahvalio novom članu odbora, dirktoru SC Mladost, Milošu Stevaniću, koji će se na ovogodišnjim igrama pojaviti ispred grada Čačka. Cilj nam je da postignemo još veći uspeh nego prošle godine. Izazov je pred svima nama, založili smo se da sve protekne u najboljem redu i na visokom nivou”, naglasio je Tomašević.

Potpredsednik igara i član odbora za fudbal, Ivan Čvrkić, pozvao je sve ustanove, preduzeća i preduzetnika sa teritorije grada Čačka da se prijave za učešće na drugim Radničkim sportskim igrama.

Početak prijava je 26. februar i trajaće sve do 6. aprila tekuće godine. Smatram da je ovo dovoljan rok i da je organizacioni odbor preduzeo sve mere kako bi poboljšao kvalitet igara. Apelujem na učesnike da prijave budu adekvatno popunjene kako se ne bi ponovili problemi od prošle godine. Pravo učešća imaju svi zaposleni radnici, a postoji i mogućnost udruživanja ekipa, privredni subjekti do 15 zaposlenih mogu se udružiti sa istim brojem zaposlenih drugog privrednog subjekta . Najbitnije je da svaka ekipa odabere vođu kako bi nama u organizacionom odboru bilo lakše. Jedan takmičar može da se takmiči u dve discipline“, istakao je Čvrkić.

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Direktor SC Mladost Miloš Stevanić je istakao da se nada da će manifestacija rasti iz godie u godinu i da će ova ustanova, kao kaže, biti pravi domaćin svim učesnicima.

Najveće bogatstvo, kao velika i draga uspomena predstavljaće predivan ambijent  kao najdraži poklon koji će sa ovog sportskog praznika poneti u svoje domove. Baš svi će mirisati pobedničkom, prijateljskom i sportskom aromom.

Dlanove neće štedeti i navijači, građani, ali i članovi protivničkih ekipa bez pomisli na rezultatski imperativ. Naravno biće i onih uvek nepopravljivih sa sportskim motivima koji će po medaljama želeti da pamte Radničko sportske igre u gradu na obali Zapadne Morave. Daleko od toga da im treba uskratiti sportsko zadovoljstvo i slavlje. Naprotiv, ali ne treba zanemariti da će svakako mnogo brojniji, a ništa manje važni biti i oni drugi, koji su bar jednom čuli  Kubertenovu izjavu uvek obasjanu zlatom: „Važno je učestvovati“.

Prijave ekipa su od 26. februara do 6. aprila u sedištu Foruma Karađorđeva br. 9 u Čačku, u vremenu od 9 do14 časova ili na email: forumprivrednika@gmail.com.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 064/13-41-410 , 060/32-32-064 ili na www.forumprivrednika.rs.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *