Predavanje istoričara Predraga Markovića u Domu kulture

Čačak – Kulturno – obrazovni program Doma kulture danas, 23. aprila, u Velikoj sali ove kulturne ustanove sa početkom u 19 časova organizuje predavanje „SRBI – PRVI I JEDINI“.

Foto: Sputniknews.com

O tome koliko su Srbi istoričan narod, koliko vole da pričaju o svojoj prošlosti, ali i po čemu su Srbi bili prvi i jedini u svetu i Evropi, u politici, ratovanju, društvu, kulturi, gde smo umeli da budemo na čelu, govoriće prof. dr Predrag Marković, doktor istorijskih nauka i direktor Instituta za savremenu istoriju u Beogradu

Peđa Marković diplomirao je 1986. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je magistrirao 1991. i doktorirao 1995. godine. Bio je gostujući profesor na Učiteljskom fakultetu u Beogradu (2006-2016), Lincoln University (2010-2013), Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici (2006-2008), Centru za multidisciplinarne studije Univerziteta u Beogradu, Odsek za istoriju nauke i tehnologije (od 2003. do danas), Beogradskoj otvorenoj školi (od 1998. do danas).

Na Fakultetu za medije i komunikacije drži kurseve u oblasti istorije medija i kulture, istorije propagande i marketinga, komunikacije između kultura, istorije porodica i roda. Autor ili koautor 19 knjiga i oko stotinu naučnih studija. Preveo je 7 knjiga. Član je Evropske akademije nauka i umetnosti.

Ulaz je slobodan uz poštovanje svih propisanih mera.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *