Predavanje o Aristotelu u čačanskom Domu kulture

Čačak – Kulturno-obrazovni program čačanskog Doma kulture organizovao je predavanje na temu “Aristotel-svestrani sistematičar i mislilac“ u sredu, 18. januara, Velika sala sa početkom od 19 časova.

Aristotel je jedan od najvećih umova svih vremena koji prvi sistematizuje sva ljudska znanja. Hegel ga je nazvao učiteljem ljudskog roda. Osnivač je logike, čime daje nemerljiv doprinos istinskom utemeljenju i razvoju nauke i filozofije. Vekovima je bio i ostao uzor i inspiracija mnogim generacijama filozofa i naučnika. Koliko je bio predan istraživanju i traganju za utemeljenim dokazima u nauci i filozofiji govore njegove reči:”Drag mi je Platon, ali istina mi je draža”.

Predavanje o Aristotelu je prilika za sve zainteresovane da se podsete, možda nauče nešto novo,  o njegovom učenju i značaju za razvoj naše civilizacije.

Predavači su: dr Katarina Majstorović i profesori filozofije: Ivan Ružičić, Dragan Matijević i Bojan Nedeljković.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.