Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Predavanje o spoljnopolitičkim izazovima i prioritetima Srbije

Kulturno – obrazovni program Doma kulture u petak, 12. aprila, u Velikoj sali sa početkom od 19:30 časova organizuje predavanje pod nazivom „SPOLjNA POLITIKA SRBIJE – IZAZOVI, PRIORITETI, IZGLEDI“

Spoljna politika Srbije se od raspada SRJ odvija u složenim okolnostima, uslovljenim njenim geografskim položajem, posledicama sukoba iz devedesetih godina i postojanjem nerešenih pitanja sa najbližim okruženjem, koja u različitim vidovima traju decenijama, pa i vekovima, a ispoljavaju se u kontekstu promenljivih kretanja i odnosa snaga na međunarodnom planu. U središtu svih spoljnopolitičkih aktivnosti, a i u unutrašnjosti političke debate, nalazi se i problem “Kosova“. Na predavanju će biti razmotreni glavni spoljnopolitički izazovi i prioriteti Srbije, kako na bilateralnom tako i na regionalnom i multilateralnom planu, sa posebnim osvrtom na njen položaj u međunarodnim organizacijama.

Gost predavanja je prof. dr DARKO TANASKOVIĆ, islamolog, filolog orijentalista, univerzitetski profesor, književnik, književni prevodilac, diplomata Jugoslavije i ambasador Srbije pri UNESKO (2015 – 2018).

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.