Predstavljen program „Pokreni se za posao“ u Naučno tehnološkom parku

Naučno tehnološki parka Čačak u cilju pospešivanja privredne aktivnosti i podrške MMSPP u Čačku i regionu, i ove godine u saradnji sa Enekom organizovao je predstavljanje programa „Pokreni se za posao“, u petak, 12. aprila 2019. god, sa početkom u 12 časova, u sali NTP Čačak, ul. Nikole Tesle 42.

Pored predstavljanja ovogodišnjeg programa održana je i panel diskusija na temu „Izazovi i potencijal razvoja MMSPP iz ugla pristupa izvorima finansiranja“, na kojoj su učesnici aktivno učestvovavli u razmeni ideja i predloga za unapređenje pristupa finansijama na lokalnom, ali i nacionalnom nivou u Republici Srbiji.

Rok za konkurisanje na novi ciklus nacionalnog programa ‘’Pokreni se za posao’’ koji pomaže pokretanje i unapređenje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije koji imaju dobru, inovativnu i održivu poslovnu ideju produžen je do 30. aprila 2019. godine. Program je do sada podržao 742 projekta iz cele Srbije iz oblasti poljoprivrede, zanatstva, proizvodnje i usluga.

U toku 2018. godine, stranar NTP Čačak, firma „Plazmateh“ dobila je sredstva za razvoj i proizvodnju gorionika na pelet snage 3MW do 18MW, a sredstva iz ovog fonda za inovativne prozvode dobili su i firme „Neva“ iz Trbušana i „Unikatni nameštaj“. NTP Čačak će se kao i do sada i u budućnosti truditi da svim zaintersovanim inovativnom MMSPP pruži podršku za razvoj i unapređenje poslovanja.

Program „Pokreni se za posao“ ove godine pruža: donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta; poslovne, savetodavnu i stručne obuke.

Prezentacija u NTP Čačak je bila otvorena za sva lica koja tek planiraju da pokrenu sopstveni posao ili one koji imaju već registrovan posao i ostale zainteresovane za ovu temu.

PressLider / NTP Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *