Preduzeće Rudnik ispunilo zahteve međunarodnog standarda ISO 26000 – Društvena odgovornost

Preduzeće Rudnik vlasnik je Integrisanog sistema menadžmenta. Kroz primenu utvrđenih principa i načina rada u preduzeću su uvedeni odgovarajući svetski priznati međunarodni sistemi i standardi upravljanja kvalitetom, zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu i zaštitom i očuvanjem životne sredine: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

2018.godine preduzeće Rudnik ušlo je u proceduru uvođenja međunarodnog standarda ISO 26000 – Uputstvo o društvenoj odgovornosti. Do septembra 2018. standard je usaglašen i integrisan sa postojećim standardima i samim tim ispunjeni su svi traženi zahtevi i uputstva zahtevana u okviru standarda ISO 26000.

Ovaj međunarodni standard nije standard za sistem menadžmenta niti je namenjen i odgovarajući za sertifikacione svrhe. Standard se ne sertifikuje nego se po završetku ispunjenosti traženih kriterijuma u uputstvima kroz ključne teme društvene odgovornosti dalje unapređuje i preispituje kroz sprovedene i buduće planirane aktivnosti prema dogovorenim vremenskim okvirima.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.