PRIMARIJUS DR DEJAN DABIĆ VD DIREKTORA OPŠTE BOLNICE ČAČAK

Primarijus dr Dejan Dabić imenovan za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Čačak

Ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar imenovao je Dr Dejana Dabića za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice (OB) Čačak. Rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Čačak doneto je 28. februara ove godine.

U obrazloženju rešenja se navodi da je “odredbom člana 117, stav 1, Zakona o zdravstvenoj zaštiti propisano da ukoliko upravni odbor zdravstvene ustanove ne izvrši izbor kandidata za direktora zdravstvene ustanove, odnosno ako osnivač zdravstvene ustanove ne imenuje direktora zdravstvene ustanove, u skladu sa odredbama ovog zakona, kao i u slučaju kada dužnost direktora prestane pre isteka mandata, dok se ne sprovede konkurs za direktora, osnivač će imenovati vršioca dužnosti dirketora na period ne duži od šest meseci, koji može imati samo jedan mandat”.

Primarijus dr Deja Dabić rođen je 1967. godine u Čačku. Završio je čačansku Gimnaziju, a potom i Medicinski fakultet u Beogradu gde je Specijalistički ispit iz Opšte hirurgije položio sa odličnom ocenom. Zvanje instruktora laparoskopske hirurgije stekao je 2009. godine, a zvanje primarijusa u januaru 2014. godine.

U Opštoj bolnici Čačak radi od 1996. godine u Službi opšte hirurgije.

Pre imenovanja v.d direktora OB Čačak, dr Dabić je od 2017. godine bio na poziciji pomoćnika direktora OB Čačak za Hiruški sektor.

Dr Dabić se tokom svoje karijere usvršavao iz oblasti hirurgije na obukama, kursevima i seminarima kako u Srbiji tako i inostranstvu (Italija, Hrvatska, Slovenija), dok je usavršavanje iz oblasti laparoskopske hirurgije obavio na klinici “Ringerike sykeh” u Honeffos-u u Kraljevini Norveškoj.

Autor je više stručnih i naučnih radova koji su objavljivani ili citirani u brojnim stručnim inostranim časopisima iz oblasti medicine. Član je Srspkog lekarskog društva i srpskog i evropskog Udruženja koloproktologa, kao i evropskog Udruženja za laparoskopsku hirurgiju i srspkog i evropskog Udruženja herniologa.

FOTO…Ča Glas

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *