Problemi sa vodosnabdevanjem na više lokacija

Vodosnabdevanje

Cesma1_80x80

Ovoga jutra kvarova na vodovodnoj mreži u Čačku ima na više lokacija zbog pucanja vodovodnih cevi i to u Disovoj ulici kod broja 8, Zelengorskoj između brojeva 24 i 26, u Braće Novičića kod broja 25 i ulici Radisava Gavrilovića kod broja 4.  U pomenutim ulicama trenutno nema vode, a prema informaciji iz čačanskog Vodovoda snadbevanje će biti normalizovano u toku prepodnevnih sati kada se očekuje da kvarovi budu sanirani. Nakon izvršene sanacije na puklim cevima zbog promene pritiska može doći do pojave mutnoće, a u tom slučaju treba otvoriti sve slavine u domaćinstvu do pojave bistre vode.

U Gornjem Milanovcu je registrovan kvar u ulici Kraljice Drage. Radovi na saniranju kvara izvodiće se u vremenu od 8.00 do 12.00 sati zbog čega će u tom periodu potrošači u toj ulici biti vez vode.

U Lučanima je došlo do većeg kvara na sekundarnom cevovodu zbog čega je bez vode ostao centar 2 u Lučanima, u Diljinu zaseok Potkraj, kao i mesne zajednice Gugalj i Pilatovići. Ekipe komunalnog preduzeća će u toku pre podneva raditi na saniranju kvara i ukoliko ne bude većih problema, očekuje se da će vodosnabdevanje biti uspostavljeno do 12.00 sati.

Elektrosnabdevanje

struja- servisne inf

Snabdevanje strujom na području grada jutros je uredno, kažu u Elektrodistribuciji u Čačku, dok su zbog kvara na dalekovodu bez struje ostali Jančići i deo Rožaca. Radovi na saniranju kvara obavljaće se u toku prepodneva i očekuje se da će isporuka električne energije biti normalizovana do 12.00 sati.

U Gornjem Milanovcu, Ivanjici i na području Dragačeva nema kvarova na dalekovodima, kao ni na mrežama niskog napona, a za danas nisu planirana isključenja struje zbog radova.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-5-servis-obr

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno nepovolјan uticaj na srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. U severnim i jugozapadnim krajevima Srbije oprez se savetuje i astmatičarima. Mogući su glavobolјa i zamaranje kod meteoropata. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Hitna pomoć

Hitna-pomoć-servis-obr

Prema podacima iz Hitnih medicisnkih službi, najviše posla u toku prethodna 24 sata imali su čačanski lekari koji su u ordinaciji pregledali 20 pacijenata, dok su na terenu intervenisali 48 puta. Slična situacija je i u Ivanjici gde je u stanici Hitne pomoći evidentirano 60 pregleda, a lekari su obavili i 5 kućnih poseta. Znatno manje posla imala je Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu koja je na terenu intervenisala 9 puta, a u ordinaciji su lekari pregledali 18 pacijenata.

Porodilište

Beba-1-servis-obr

U čačanskom porodilištu 1. februara rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak, dok je jučerašnji dan u porodilištu bolnice u Gornjem Milanocu protekao bez porođaja.

Saobraćajana policija

Policijaa-servis-obr

Na putevima u Moravičkom okrugu u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, podaci su iz uprave Saobraćajne policije u Čačku. Radarske kontrole biće do 13.00 časova u Parmencu, a na gradskim saobraćajnicama u Čačku od 14.00 do 16.00 časova.

 

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.